Odbili mu ostavku, pa ga sad teraju: Prosinečki čeka smenu sa klupe BiH

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.11.19. | 12:31

Problem je samo što nema nikog da ga zameni

Robert Prosinečki je nudio ostavku odmah posle poraza od Jermenije u Jerevanu (2:4), ali je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine tada odbio predlog selektora. Prema informacijama iz BiH medija sada se ipak predomislio i rešio da se ipak rastane sa nekadašnjim trenerom Crvene zvezde.

Informacije se doduše donekle razlikuju, pa tako Vijesti.ba pišu da je hrvatskom stručnjaku već kolio sinoć saopšteno da je bivši, te da Savez želi da ga zameni Safetom Sušićem.

Izabrane vesti

Sa druge strane, portal Klix.ba da odluku o razlazu sa kormilarom Zmajeva tek treba da potvrdi Izvršni odbor, dodaje da sporazumni raskid saradnje jeste najverovatnije rešenje, ali da u Savezu ima ljudi koji nisu sigurni da je to najmudrija odluka, jer bi novi selektor imao premalo vremena da pripremi ekipu za utakmice baraža.

Izvršni odbor inače ima 15 članova, a za sprovođenje bilo kakve odluke potrebna je dvotrećinska većina plus jedan glas, odnosno 11 njih za smenu Prosinečkog.

Podsetimo, reprezentacija BiH će posle neuspešnih kvalifikacija do Evropskog prvenstva pokušati da dođe u plej-ofu Lige nacija, prvi protiv Severne Irske u Zenici, a ako prođe do finala onda u susretu sa pobednikom duela Slovačke i Irske, takođena domaćem terenu.

BiH IDE NA EURO - 2,20!

Posle kvalifikacija optimizam nije previše raširen, iako je selekcija BiH pod vođstvom Prosinečkog ostavila odličan utisak u Ligi nacija u kojoj je bila prva u grupi sa Austrijom i baš Severnom Irskom. U kvalifikacijama za Euro je podbacila i osvojila 13 bodova u konkurenciji Italije, Finske, Grčke, Jermenije i Lihtenštajna.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara