Aleksandar Pavlović (©Reuters)
Aleksandar Pavlović (©Reuters)

Odbio dva kluba, izgleda i FSS? Pavlović sanja dres Bajerna i Nemačke, Tuhel kaže: Ostavimo crkvu u selu

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.12.23. | 10:05

Srbin sa nemačkim pasošem po svemu sudeći će ostati van domašaja Orlova

Publika na Alijanc areni nagledala se najvećih majstora loptanja i kada tamo za nekoga odvoje posebno vreme znači da zaista vredi, a Aleksandru Pavloviću bilo je dovoljno samo četiri utakmice u Bajernovom dresu da privuče svetla relflektora. Fenomenalna rola u pobedi nad Štutgartom, u kojoj je upisao i drugu asistenciju na seniorskoj sceni, naterala je ceo Minhen da priča o 19-godišnjem Srbinu sa nemačkim pasošem.

Nažalost, čini se da ćemo i u budućnosti moći da pišemo samo o srpskim korenima Pavlovića, jer nemački Skaj, inače vrlo pouzdan izvor informacija, tvrdi da Aleksandar “naginje“ ka dresu Pancera. Poziv FSS jeste stigao, dodaje Skaj, ali Pavlović "sanja" o reprezentaciji Nemačke.

Izabrane vesti

To i ne treba da čudi, jer da je Pavlović “naginjao“ ka srpskom dresu verovatno u novembru ne bi prihvatio poziv U20 reprezentacije Nemačke kad je imao i poziv da se pridruži Orlićima. Sad, do seniorskog tima dug je put, ali čini se da je zadnji vezni Bajerna rešio da njime krene.

Samopouzdanja mu ne manjka. Skajov Florijan Pletenberg, nemački specijalista za transfere, tvrdi da su se Bajernu već javila dva kluba sa željom da Pavlovića već ove zime odvedu na pozajmicu i da mu garantuju minute. Pavlović je odbio, želi da ostane na Alijanc areni i na proleće i pokuša da se izbori za minutažu. Tek ako ne uspe razmisliće o mogućnosti da na leto ode negde na kaljenje. Ta opcija nije sasvim isljučena i zavisiće od vremena koje će 19-godišnji fudbaler da provodi na terenu.

Krenulo je odlično. Protiv Štutgarta je izgledao sjajno.

Minimalna nervoza je uvek tu. Ali onda uđeš u neki svoj film, ignorišeš sve drugo i samo igraš fudbal“, govorio je oduševljenim novinarima posle meča.

Toliko oduševljen da je trener Tomas Tuhel morao da ih smiruje.

Pokazali smo mu da mu verujemo i on je bio zaista sjajan, ali hajde da ostavimo crkvu u selu“, iskoristio je Tuhel staru nemačku poslovicu kojom se sugeriše da se u nečemu preteruje, kao nekad kada je katolička crkva u Nemačkoj pravila toliko velike manifestacije da je red do crkve bukvalno izlazio iz sela.

Danas su druga vremena i preterivanje se – konzumira. Samo što se nažalost čini da će u Pavlovićevom fudbalskom umeću uživati Nemci, a ne Srbi.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeAleksandar PavlovićFudbalska reprezentacija Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara