Džesi Marš (©Reuters)
Džesi Marš (©Reuters)

Odbio Totenhem zbog Lajpciga, Evropa luda za trenerima Salcburga i Majnca

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.04.21. | 11:24

Džesi Marš umesto Julijana Nagelsmana

Majnc je lansirao Jirgena Klopa, Tomasa Tuhela, sada i Boa Svensona, a fabrička traka koja izbacuje vrhunske trenera besprekorno radi i u Salcburgu. Kako navodi ugledni Kiker, šef stručnog štaba austrijskog šampiona Džesi Marš naslediće Julijana Nagelsmana na klupi Lajpciga.

Kiker navodi da su se Marš i Lajpcig sve dogovorili, te da je ostalo samo da se Nemci utanače obeštećenje sa Sacburgom, ali kako su oba kluba pod patronatom kompanije Red Bul ne očekuje se da će to biti preveliki problem.

Izabrane vesti

Lajpcig svakako ima razloga da se uzda u 47-godišnjeg Amerikanca, koji se afirmisao u Njujork Red Bulsima. U Lajpcigu je već radio kao asistent Ralfa Rangnika, da bi na leto 2019. zamenio Marka Rozea u Salcburgu, odmah osvojio duplu krunu, izvesno će i drugu titulu, dok će se u finalu Kupa boriti protiv LASK-a.

Pride, Marš je prema Kikerovim informacijama zbog Lajpciga odbio poziv da od leta preuzme Totenhem što znači da je Pevcima kao realna opcija ostao samo Ajaksov Erik ten Hag. Marša je hteo i Ajntraht – Adi Hiter na kraju sezone ide u Borusiju Menhengladbah – ali ni to nije bila destinacija primamljiva kao Lajpcig.

I Lajpcig je motrio na Ten Haga, pominjao se i Volfzburgov Oliver Glasner, ali je Marš sve vreme bio favorit.

Uostalom, Salcburg je – poput Majnca – poslednjih godina pravi rasadnik trenera. Dovoljno je samo da pomenemo Rodžera Šmita (PSV Ajnhdoven), Adija Hitera (Ajntraht Frankfurt, od leta Borusija Menhengladbah), Marka Rozea (Borusija Menhengladbah, od leta Borusija Dortmund)...

Sledeći je – Džesi Marš.


tagovi

Džesi Maršletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara