Odbrana koja priziva nesreću

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.09.19. | 14:12

Šta napad izgradi, to Sokratis i Luiz sruše

Tako tipično za Arsenal. Šta napad sagradi odbrana sruši. I tako iz sezone u sezonu. Tobdžije definitivno imaju jednu od najklimavijih defanzivnih linija na Ostrvu, što se najbolje moglo uočiti tokom nedeljnog gostovanja Votfordu, kad su uspeli da vođstvo od 2:0 pretvore u strah da li će i jedan bod osvojiti, jer je domaćina na Vikaridž roudu imao nekoliko izvanrednih šansi za totalni preokret.

Mada, taj jedan poen nikako ne može da raduje fudbalere Unaja Emerija. Pogotovo što je ovo već treća uzastopna utakmica, posle uvodna dva slavlja, na kojoj ostaju bez pobede.
Imam utisak da, doslovce, poklanjamo golove rivalima. Naš zadatak je da radimo na tom polju kako bismo popravili stvari. Ne želim nikog da optužujem, jer isto tako može da se kaže da smo mi u napadu propustili nekoliko šansi da „zatvorimo“ utakmicu, tako da neću da kažem da je ovaj remi nečije greška. Nismo oovo očekivali, znali smo da će nas Votford pritisnuti u drugom poluvremenu, što je i demonstrirao. Tužno je što nismo uspeli da se izborimo s tim“, sleže ramenima Pjer Emerik Obamejan.

Izabrane vesti

Gabonac je odradio svoje i u ovoj rundi. Dao je dva gola, ali šta to vredi kad za saigrače ima šeprtlje u odbrani kakvim su se ispostavili Sokratis Papastatopulos (krivac za prvi gol) i David Luiz (skrivio penal za drugi). Ta kombinacija jednostavno priziva nesreću.
Uporno su insistirali na ulasku u igru iz poslednje linije. Mogu da budu srećni što su na taj način primili samo jedan gol. Kapitulirali su. A tako ne igraju velike ekipe. Kasnije su poslali na teren decu, pa je završnica utakmica ličina na košarkaški meč“, oštar je u oscrtu Grem Sunes, nekadašnji fudbaler Midlzbroa, Liverpula, Glazgov Rendžersa...

Kako da ne bude kad je Arsenal od početka minule sezone primio čak 14 golova posle direktnih grešaka svojih igrača i kad mu je odbrana toliko tanka da je od svih timova u „Ligama petice“ dozvolila najviše šuteva ka golu Bernda Lena od početka ovog prvenstva. Čak 96. Od toga je samo Votford pucao ka Nemcu 31 put.

I onda – što su ispustili 2:0?

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara