Feliks Nmeča (https://www.bvb.de/)
Feliks Nmeča (https://www.bvb.de/)

Odjeknula prva bomba u Bundesligi: Dortmund zamenio Belingema za 30.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.07.23. | 20:43

Feliks Nmeča u Borusiji, Volfzburg ostvario jedan od najboljih poslova u klupskoj istoriji

Džud Belingem, Dominik Soboslaj, Kristofer Enkunku… Dosta su najjači nemački klubovi slabili igračke kadrove, vreme je da ih pojačaju. A prvi je u tu misiju krenuo Dortmund.

Borusija je u ozvaničila kupovinu Feliksa Nmeče, najskuplju u Bundesligi u dosadašnjem toku prelaznog roka. Klub sa Vestfalena platio je Volfzburgu 30.000.000 evra i sa 22-godišnjim vezistom potpisao ugovor na pet godina.

Izabrane vesti

Nmeča bi u Dortmundu trebalo da odmeni upravo pomenutog Belingema. Planirali su na Vestfalenu da to bude Edson Alvarez, ali je Ajaks zalepio previsoku cenu na meksičkog vezistu, pa se od te ideje odustalo u taboru nemačkog kluba. Mada ni sa Nmečom nisu prošli jeftino, jer reč je o petom najskupljem pojačanju u istoriji kluba. Skuplji od Nemca bili su Usman Dembele, Sebastijan Ale, Mars Humels i Belingem. Toliko u klubu veruju u njega.

U Volfzburgu baš i nisu previše, makar ne kad je doveden. Jer Feliks je u klub stigao zahvaljujući starijem bratu. Nemački klub želeo je Lukasa i za njega platio 8.000.000 evra Mančester Sitiju, a onda pokupio i mlađeg Nmeču – takođe iz mančesterskog kluba – pošto je to bio uslov dve godine starijeg brata da potpiše. Nisu ni na Etihadu ozbiljno računali na njega, pa ga je Siti pustio bez obeštećenja. Nisu u Volfzburgu mogli ni da pretpostave u tom trenutku da će upravo Feliksov angažman biti jedan od najboljih poslova u istoriji kluba.

Nisu od njega očekivali mnogo, uostalom u prvoj sezoni upisao je tek 350 minuta, ali su mu se prethodne na uštrb njegovog brata koji se povredio vrata startne postave otvorila. Propustio je samo četiri utakmice u Bundesligi, a na preostalih 30 ostvario učinak od tri gola i šest asistencija i obezbedio sebi transfer u Dortmund. A Volfzburgu profit od okruglo 30.000.000 evra.



tagovi

TransferiLetnji prelazni rok 2023Feliks NmečaBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara