Odlazi Samaseku! Zaslužio je veći klub, Salcburg ne može da ga zadrži...

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.07.19. | 14:39

Javnost bruji o transferu u Dortmund

Onaj tim Red Bul Salcburga koji je letos igrao protiv Crvena zvezde, skoro da više ne postoji. Još jedan od ključnih igrača napušta klub iz Mocartovog grada.

Sjajni vezista Diadi Samaseku napušta Red Bul Salcburg u narednim danima. I najverovatnije se seli u Borusiju iz Dortmunda u transferu teškom 20.000.000 evra. Mada su i još neki klubovi u igri...

Izabrane vesti

Većina austrijskih medija bruji da je transfer u Dortmund dogovoren po pomenutoj ceni i da se čeka samo zvanična potvrda. Iz oba kluba to demantuju. Ali nešto se svakako dešava.

Samaseku je skratio odmor posle Kupa afričkih nacija i sutra će se pojaviti u Salcburgu ranije nego što se očekivalo. Tom prilikom će saopštiti odluku da želi da ide i da ima ponudu koju klub treba da prihvati. Iako vezista iz Malija ima još dve godine ugovora, iako je letos dobio povišicu, nije zadovoljan i želi korak napred u karijeri. A po kvalitetima svakako i zaslužuje veći klub od Salcburga i bolju ligu od austrijske Bundeslige. U klubu su svesni da ne mogu da ga zadrže jer bi onda sledećeg leta morali da ga prodaju po bagatelnoj ceni, verovatno i duplo manjoj od ove današnje, kako ga kasnije ne bi izgubili bez obeštećenja.

Izvesno je da Samaseku ide, a da li u Dortmund, to je ono oko čega se vode polemike. Pojedini nemački mediji tvrde da neće u Borusiju koja svakako ima problem sa širokim igračkim kadrom i viškom fudbalera. A nije uspela da proda Julijana Vajgla kojeg bi Samaseku trebalo da zameni.

Međutim, Milioneri bi mogli da kupe Samasekua, pa da se posle bave prodajom Vajgla. Mada i dalje na tim pozicijama u veznom redu imaju Vitsela, Dlijenija, Dauda... Ali ako hoće borbu za titulu sa Bajernom, potrebna im je što jača konkurencija na svim pozicijama.

Čak i ako ne dođe do transfera u Dortmund, Samaseku ne treba da brine jer se za njega interesuju Roma, Olimpik Marselja, pa čak i Liverpul. Jirgen Klop gaji veliko poštovanje prema igračima iz Salcburgove fabrike i već je kupovao Manea i Keitu koji su afirmisani u austrijskom klubu.

Narednih dana nas očekuje rasplet oko Samasekua i skoro siguran odlazak sjajnog veziste. Podsetimo, Red Bul Salcburg je već ostao bez Munasa Dabura (Sevilja, 15.000.000), Ksavera Šlagera (Volfsburg, 15.000.000), Hanesa Volfa (Lajpcig, 12.000.000), Štefana Lajnera (Menhengladbah, 12.000.000), a zimus i bez Amadua Hajdare (Lajpcig, 19.000.000). Pola tima koji koji je eliminisan od Zvezde prošlog leta...

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara