Boje ukrajinske zastave na stadionu u Velikoj Britaniji (©Reuters)
Boje ukrajinske zastave na stadionu u Velikoj Britaniji (©Reuters)

Odložen duel Škotske i Ukrajine, pomera se i finale baraža sa Velsom ili Austrijom

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.03.22. | 02:59

FIFA prinuđena da menja kalendar

Umesto 24. marta na Hempden parku u Glazgovu, fudbalske reprezentacije Škotske i Ukrajine utakmicu baraža za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. igraće u nekom drugom terminu. Kada, još nije poznato, ali iz Svetske kuće fudbala obavestili su Škote da je usvojen zahtev Ukrajine za odlaganjem meča zbog ratnog stanja u toj državi.

Vest su u objavili svi veći mediji u Velikoj Britaniji, a kao mogući termin odigravanja utakmice pominje se jun, kada bi ove dve selekcije trebalo da se sastanu u Ligi nacija. Mada, s obzirom na situaciju u Ukrajini, nezahvalno je baviti se prognozama u ovom trenutku.

Izabrane vesti

Odlaganje će svakako uticati i na datum odlučujućeg meča baraža za Mundijal, pošto je predviđeno da se pobednik ovog duela sastane sa boljim iz okršaja Velsa i Austrije. Finale je trebalo da bude 29. marta, ali je jasno da će i taj datum biti promenjen. Ostaje i da se vidi hoće li Velšani i Austrijanci izaći na teren 24. marta ili će i njihov duel biti pomeren.

Podsetimo, žreb grupa za Svetsko prvenstvo u Kataru, u kom će se naći i Srbija, zakazan je za 1. april. Pošto će se ostali mečevi baraža igrati po ranije dogovorenom kalendaru, verovatno će žreb biti održan u predviđenom terminu uprkos odlaganjima pomenutih duela,


tagovi

ŠkotskaUkrajinaKvalifikacije za SP 2022.baraž za sp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara