(©Reuters)
(©Reuters)

Oglasio se Pankov: Od juče su mi Poljska i Varšava druga kuća

Vreme čitanja: 1min | sub. 07.10.23. | 14:48

“Hvala svim Legionarima i hrabrom predsedniku Mioduskom”, napisao srpski fudbaler

Stigao je Radovan Pankov sinoć u Varšavu posle nekoliko sati provedenih u holandskom pritvoru.

Srpski fudbaler, igrač poljske Legije, završio je u policijskom pritvoru zbog navodnog sukoba sa članom obezbeđenja na utakmici sa AZ Alkmarom.

Izabrane vesti

Holandski mediji tvrde da je Pankov odgurnuo člana obezbeđenja, koji je u padu polomio ruku. Zato je štoper Legije priveden, zajedno sa kapitenom Žozueom, a posle intervencija sa vrha i uz učešće UEFA, sinoć su obojica puštena da odu za Poljsku.

Pankov se danas obratio svima saopštenjem koje su objavili mediji u Poljskoj.

“Želim da se zahvalim svim Legionarima, ljudima iz kluba i našem hrabrom i ponosnom vlasniku i predsedniku Darijušu Mioduskom. Sada sam još srećniji što sam izabrao ovaj klub, jer promoviše iste vrednosti koje ja propagiram: čast, dostojanstvo, ponos i porodicu.

Želim da se posebno zahvalim premijeru Republike Poljske Mateušu Moravjeckom, koji je stao iza nas i pokazao da je hrabar, častan i drag čovek, kao i svi Poljaci koji uspešno sebe predstavljaju širom sveta.

Sve do juče imao sam jednu kuću, onu u Srbiji, ali od sada smatram Varšavu i Poljskom mojim drugim domom. Moja porodica i ja ovo nikada nećemo zaboraviti”, poručio je Radovan Pankov.

Holandski mediji tvrde da će protiv Pankova biti podignuta krivična prijava, mada iz Poljske uzvraćaju da su dokazi protiv njega toliko slabi, da mu je dozvoljeno da slobodno napusti zemlju, te da od slučaja neće biti ništa.

 


tagovi

Legija VaršavaRadovan PankovAZ Alkmar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara