Sjajna utakmica u Senti (© Star sport)
Sjajna utakmica u Senti (© Star sport)

Oh, Man... Šta uradi TSC! Ludnica kakvu evropski fudbal ne pamti – 6:6, pa 4:5 penalima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.09.20. | 23:44

Debitant na međunarodnoj sceni eliminisan posle 12 golova, dva crvena kartona, tri vođstva i čudesnih povrataka ekipe Zoltana Saba

Lu-di-lo! Ludilo jutros, ludilo tokom večeri, ludilo će biti i noćas. Malo ko će moći da spava u Senti i Bukureštu posle spektakularne utakmice TSC-a i FCSB-a i nestvarnog plasmana rumunskog predstavnika u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Da ima pravde, prošli bi i Topolski sportski klub i nekadašnja Steaua u narednu rundu posle, po svim parametrima, najupečatljivijeg susreta ove faze takmičenja. Pamtiće se čak 12 golova, dva crvena kartona domaćina i pobeda desetkovanih Rumuna sa penala - 6:6 posle 120 minuta (4:4 posle 90) i 5:4 šutevima sa bele tačke.

Gosti su nepogrešivo izvodili udarce sa 11 metara (pogađali Borucan, Perjanu, Panciru, Petre i Man), dok je sastav Zoltana Saba koštao promašaj letošnjeg novajlije iz Inđije, Mihajla Banjca u trećoj seriji. Mladi vezista podlegao je pritisku, jedini nije iskoristio udarac s kreča, Tomanović, Zec, Antonić i Đurić jesu,, nedovoljno da se nezaboravna utakmica – najluđa ovog leta na teritoriji Starog kontinenta – ukrasi spojkom našeg predstavnika na megdan Liberecu.

Izabrane vesti

Ovako nešto nije viđeno otkako se fudbal igra pod okriljem UEFA. Prvi put posle više od 24.000 utakmica u Kupu/Ligi šampiona, Ligi Evorpe/UEFA kupu, Kupu pobedniku kupova, ranije i Kupu sajamskih gradova – ne računajući Intertoto kup – desilo se da oba tima postigli na istoj utakmici po pet golova. Štaviše, čim su postavila rekord, popravila su ga u finišu drugog produžetka, okončavši meč na način koji će odjeknuti svetom.

Obema ekipama naklon do poda. TSC-u zbog odvažne igre, juriša na gol virusom korona pokošenog favorita, prednosti od dva pogotka već posle frtalj časa. Onda zbog činjenice da je pregrmeo prvo isključenje – levi bek Ponjević zaradio drugi žuti karton u završnici prvog dela – pa drugo u produžetku kad je zbog starta s leđa pocrveneo rezervista Vladimir Silađi. Iako brojčano slabiji, tim iz Bačke Topole smogao je snage da ubaci čak četiri lopte u mrežu favorita. Dve dok je imao jednog fudbalera manje, još dva sa samo devetoricom na terenu.

Videla se tom prilikom psihološka snaga kakvu retko primećujemo kod srpskih ekipa na međunarodnoj sceni. Pogotovo upečatljiv je bio način na koji se TSC vraćao u igri. Najpre u četvrtom minutu nadoknade, samo 40 sekundi posle autogola Bojana Balaža, potom i tri minuta pre nego što će isteći vreme za drugi produžetak kad je Saša Tomanović na drugoj stativi iskoristio sjajan ubačaj kasnijeg tragičara Banjca.

Sve je to preživeo, dobacio do penala i imaće TSC za čim da žali. Još kako. Ne samo što mu je Fortuna okrenula leđa po isteku 120. minuta, nego i što je prilikom rezultata 4:4 Vladimir Silađi istrčao kontru kakvu na superligaškim terenima obično rešava golom, ovoga puta ruka nenadanog startera Razvana Dukana predstavljala mu je nepremostivu prepreku da postane heroj srpskog fudbala.

Umesto Silađija, u junaka je izrastao Dukan, golman iz „klase 2001“, tek četvrta opcija nekadašnje Steaue. Mladi čuvar mreže jeste primio šest golova, ali se istakao tom i odbranom penala Banjcu, ime će mu klicati navijači u Bukureštu. Jednako kao i 22-godišnjeg Denisa Mana, lidera ovog tima, koga gazda Điđi Bekali ceni na 20.000.000 evra. U Senti je pokazao zašto. Postigao je het-trik, a u poslednjoj seriji penala demonstrirao živce kao konopce, nije dao ni šansu Nenadu Filipoviću da ga pročita, te je dan započet bojazni da se meč neće ni biti na programu zbog toga što je virus korona buknuo u legitimnom nasledniku nekadašnjeg prvka Evrope (doputovao samo sa 14 zdravih igrača) okončao utakmicom za dugo pamćenje.

I istoriju evro-fudbala. U slavu fudbala.

DRUGO KOLO KVALIFIKACIJA ZA LE

TSC - FCSB 6:6

/Milićević 11, Duronjić 14, Antonić 51, Tomanović 93, Tumbasević 105, 117 - Koman 25, Man 50, 63p, 105, Balaž ag 92, Petre 107/

Žuti kartoni: Zec 31, Ponjević 34 - Koman 41

Crveni kartoni: Ponjević u 44. i Silađi u 104.

Stadion u Senti.

Sudija: Denis HIgler (Holandija)

TSC: Filipović - Balaž, Antonić, Babić (od 64. Banjac), Ponjević (isključenje 44. minut) - Zec, Tomanović, Tumbasević, Milićević (od 115. Đurić) - Lukić (od 75. Silađi), Duronjić (Petrović 45+1).

FCSB: Dukan - Krecu, Simion, Briceag, Pantea (Petre 21) - Morutan, Perijanu, Pantiru - Man, Buziuk, Koman (od 72. Horsia).


tagovi

FCSBTSC Bačka Topolakvalifikacije za Ligu Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara