Fudbaler Grafičara Strahinja Stojanović (©Starsport)
Fudbaler Grafičara Strahinja Stojanović (©Starsport)

Oklopnici opsedaju pomoćni teren Marakane, obračun Novosađana u derbiju začelja

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.10.23. | 10:39

Preostala dva meča 11. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije na programu su od 15 časova

Preostala dva meča 11. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije na programu su ovog ponedeljka od 15 časova, Grafičar će ugostiti Smederevo, a RFK Novi Sad gradskog rivala Mladost GAT.

Oba susreta će biti zanimljivi, svaki iz svog razloga. Možda će malo više pažnje javnosti da privuče onaj koji se igra na pomoćnom terenu stadiona Rajko Mitić, zbog toga što će filijala Crvene zvezde da ugosti jedan od dva preostala neporažena tima u drugom rangu.

Izabrane vesti

Grafičar je u lošoj formi, nanizao je tri poraza i možda zato ne deluje baš kao ekipa koja je kadra da konačno zaustavi Smederevce. Oklopnici su do sada zabeležili četiri pobede i pet remija, pa su trenutno na deobi druge pozicije sa 17 bodova.

Smederevo je do sada primilo samo pet golova, a po dosad prikazanom ove sezone može da se nasluti kakav zadatak će pred svoje izabranike da stavi šef stručnog štaba Saša Mićović. Oklopnici će verovatno doći u Beograd sa jasnim ciljem da zatvore sve prilaze svom golu i da ostanu neporaženi, što su uspeli na sva tri prethodna gostovanja.

15.00: (2,00) Grafičar (3,35) Smederevo (3,50)

Odigralo je Smederevo po 1:1 u Vršcu i sa Slobodom u Užicu, a zatim je sredinom septembra bilo 0:0 na meču sa Jedinstvom u Ubu. S druge strane, pokazalo se da Grafičaru prednost domaćeg terena nije preterano bitan faktor, savladali su ga i Dubočica (2:1) i OFK Beograd (5:0), dok se samo sredinom avgusta Jedinstvo vratilo poraženo sa pomoćnog terena našeg najvećeg stadiona. Bilo je tada 3:0 za Grafičar.

Što se tiče malog novosadskog derbija, biće to okršaj dve najlošije ekipe dosadašnjeg toka prvenstva. Mladost GAT nosi fenjer sa samo četiri osvojena poena, dok je RFK Novi Sad bolji za jedan bod, ali ima najkatastrofalniju odbranu (20 primljenih golova).

Očekuje nas izuzetno težak, ali i zanimljiv meč. Smatram da bodovni saldo ne daje pravu sliku ni nas ni Mladosti. Veoma smo mlada ekipa i na nekoliko utakmica smo platili danas neiskustvu. Imamo mnogo bonus igrača i retko koja ekipa može da se pohvali da joj u prvoj postavi više od polovine igrača ima manje od 20 godina. Vredno radimo na treninzima i siguran sam da će nagrada za to uskoro da dođe. Mladost je takođe u lošoj seriji iako ima solidan tim. Napravili su dobar spoj iskusnih i mladih igrača i verujem da sa Brankom Žigićem na čelu imaju šansu da ostanu u ligi“, poručio je defanzivac Kanarinaca Nikola Rađen za Dnevnik.

Optimista je i fudbaler Mladosti Filip Ilić.

Današnji gradski derbi s Novim Sadom ima posebnu težinu za obe ekipe. Zbog toga ćemo i mi, baš kao i naš protivnik, jurnuti ka pobedi, što bi utakmici moglo da ulije dodatnu zanimljivost. Što se nas tiče, ne smemo da dozvolimo propuste i moraćemo greške da svedemo na minimum. Uspemo li, ubeđen sam da ćemo da se radujemo. Vreme je da i nama krene, a utakmica s Novim Sadom je upravo ta koja može da preokrene tok stvari u našu korist“, kazao je Ilić.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 11. KOLO

Subota

Jedinstvo Ub – Sloboda Užice 1:0 (1:0)

/Ibrahim 26/

Metalac – Inđija 0:2 (0:1)

/Janjić 18, Mijailović 66ag/

Nedelja

OFK Beograd - Radnički SM 1:0 (0:0)

/Knežević 78/

Radnički NB - Mačva 1:1 (0:1)

/Nuredini 61 - Radunović 12/

Tekstilac - Kolubara 0:1 (0:1)

/Filipović 35/

Dubočica - OFK Vršac 1:0 (0:0)

/Savić 85pen/

Ponedeljak

15.00: (2,00) Grafičar (3,35) Smederevo (3,50)

15.00: (3,90) RFK Novi Sad (3,10) Mladost GAT (2,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeGrafičarSmederevoMladost Novi SadRFK Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara