Olajinka iz porodičnih razloga želi da se vrati u Prag

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.07.24. | 19:03

Crveno-beli spremni da popuste u pregovorima, ali Slavija nudi svega 1.500.000 evra

Pre mesec dana osvanula je vest da je Slavija kontaktirala Crvenu zvezdu sa željom da vrati Pitera Olajinku u svoje redove, ali je srpski šampion taj poziv "odbio" tako što je tražio obeštećenje od 6.000.000 evra. Ipak, priča oko povratka Nigerijca u bivši klub očigledno još nije gotova. Olajinka iz porodičnih razloga želi da se vrati u prestonicu Češke, a i njegova supruga je vezana za Prag.

Kako saznaje Mozzart Sport, Crvena zvezda više nije toliko tvrda u pregovorima. Spremna je da spusti traženu sumu na 4.000.000 evra, ali je posao prilično daleko od završenog s obzirom na to da Slavija nudi svega 1.500.000 evra. Crveno-beli su spremni da izađu u susret igraču, posebno ukoliko uspeju da pronađu kvalitetnije rešenje na njegovoj poziciji, ali isto tako i njihovi zahtevi moraju da budu ispunjeni.

Izabrane vesti

Olajinka je u Crvenu zvezdu stigao prošlog leta kao slobodan igrač i bio je jedan od igrača koji su obeležili prolećni deo sezone. Takođe, kompletnu zvezdašku javnost je oduševio njegov pristup treninzima i utakmicama. Čak i onda kada nije bio u prvom planu nije širio nezadovoljstvo, već se svojski trudio da povrati poverenje. Kod Vladana Milojevića je postao jedan od važnijih igrača ekipe, a očekivalo se će na jesen biti prvi izbor na levom krilu.

Početak leta Olajinka je započeo povredom primicača, pa za sada u Rusiji nijednom nije bio na terenu. Na sve to se nadovezala i želja za odlaskom, pa je njegov status u ovom trenutku prilično nejasan. U Slaviji je stekao fudbalsko ime, proveo je tamo pet godina i otišao kao kapiten ekipe. U Crvenoj zvezdi je postigao 12 golova u prvoj sezoni, a u predstojećoj se očekivao još konkretniji učinak Nigerijca. Ostaje da se vidi da li će biti u prilici da ga ostvari.


tagovi

Piter OlajinkaSlavija PragLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara