Olimpijakos ne staje: Kreće lov na Sautemptonovo krilo

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.09.20. | 10:15

Englezi traže četiri miliona evra...

Otišli su Cimikas i Giljerme, ali grčki Olimpijakos je poslednjih dana u velikoj ofanzivi kako bi napravio tim dostojan Lige šampiona. Potencijalni rival Crvene zvezde u plej-ofu za Ligu šampiona je juče kompletirao transfer francuskog veziste Jana Mvile, koji će u Pireju imati zagrantovana primanja od 1.600.000 evra.

Međutim, uz redovima atinskih crveno-belih ne staju. Nameračili su se na novog kapitalca u letnjem prelaznom roku. Grčka štampa piše da je Olimpijakos jako zainteresovan za reprezentgativca Maroka i krilnog fudbalera Sautemptona Sofijana Bufala. Reč je i igraču koga su Sveci pre četiri leta platili Lilu 20 miliona evra, sa zavidnim iskustvom u najjačim evropskim ligama.

Izabrane vesti

Ozbiljan CV ima Bufal, pošto je u redovima Sautemptona odiigrao 70 utakmica i postigao tri gola. Pre dve sezone bio je na pozajmici u Selti i bio više nego solidan. Ugovor sa Sautemptonom mu ističe narednog leta, pa u Pireju čine sve kako bi ga dobili po pristupačnoj ceni. Olimpijakos nudi nešto više od dva miliona evra, Sautempton traži duplo više. Najviše zbog toga što pored Olimpijakosa postoji interesovanje Trabzona i Betisa.

Trener Olimpijakosa Pedro Martins traži pojačanja na krilnim pozicijama. Posebno se taj problem javio posle odlaska Podensa u Vulverhempton. Za sada pored Masurasa, zadatke na krilu uspešno obavlja srpski internacionalac Lazar Ranđelović, strelac pobednosonog gola u finalu Kupa protiv gradskog rivala AEK-a.

Olimpijakos je u aktuelnom prelaznom roku potrošio 5.800.000 evra na kupovine Pepea (Gimaraeš), Ahmeda Hasana (Braga), Ogmundura Kristansona (Larisa), Aleksandrosa Nikolijasa (300.000 evra) Apostolosa Apostolopulosa (Panaserijakos). Kao slobodni igrači stigli su Mavrudis iz Panatinaikosa, Holebas iz Votforda, Rafinja iz Flamenga i poslednji Mvila.. Na prodaji se prilično dobro zaradilo Kostas Cimikas je prodat Liverpulu za 13.000.000 evra, dok je Giljerme otišao u Al Sad za 6.000.000 evra.


tagovi

Letnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara