Hames Rodrigez i Marselo (Reuters)
Hames Rodrigez i Marselo (Reuters)

Olimpijakosov preskup cirkus sa isluženim imenima: Pedala i Hamesu za kraj agonije

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.04.23. | 16:52

Posle Marsela još jedan veteran napustio Pirej kao simbol očajne sezone

Pompezni dočeci, navijačke parade, medijska histerija... I ogromni ugovori.

Jedna od najgorih sezona Olimpijakosa u ovom veku, ostaće ponajviše upamćena po dovođenju zvučnih, ali isluženih i dobro plaćenih imena. Početkom septembra je Pirej podrhtavao zbog transfera nekadašnjih Realovih zvezda Marsela i Hamesa Rodrigeza.

Izabrane vesti

Brazilac je tada potpisao astronomski ugovor vredan 5.000.000 evra godišnje, a Kolumbijcu je do kraja sezone trebalo da pripadne duplo manje s tim što mu je još toliko garantovao ugovor u katarskom Al Rajanu iz kojeg je stigao na pozajmicu.

A kada su su histerija i euforija stišali i kada su velike zvezde morale da na terenu opravdaju nadrealna očekivanja, ispostavilo se da to ne vredi tih para. Tačnije, da ne vredi skoro ništa...

Olimpijakosova sezona u Evropi je bilo blago rečeno katastrofalna. U kvalifikacijama za Ligu šampiona ih je još letos izbacio Makabi a onda su evropsku jesen završili na poslednjem mestu u grupnoj fazi Lige Evrope sa samo dva osvojena boda.

Ni u domaćem takmičenjima im nije išlo kao što su navikli. Konkurencija ih se više ne boji a ni sudije im nisu baš naklonjene kao nekada u vreme apsolutne dominacije. Olimpijakos je u derbijima protiv Panatinaikosa, AEK-a i PAOK-a ove sezone ostvario samo tri pobede u 12 mečeva. Jedna od te tri je bila Pirova u kup revanšu (2:1) gde ih je AEK isprašio 3:0 u prvom meču. U prvenstvu Olimpijakos trenutno zauzima treće mesto pošto mu Panatinaikos i AEK beže po šest bodova i Liga konferencija se nameće kao realnost od sledeće godine. Usput, promenjena su trojica trenera od početka sezone.

A zvezde?

Marselo je klub napustio posle samo pola godine i inkasiranih 2.500.000 evra sakupivši samo 332 minuta na 10 mečeva. Vratio se u matični Fluminense gde igra za dušu. I za 100.000 evra mesečno.

Hames Rodrigez je danas napustio Pirej, saopštio je Olimpijakos. Došlo je do sporazumnog raskida saradnje. Na 23 meča u svim takmičenjima u crveno-belom dresu je upisao pet golova. Uglavnom se isticao u utakmicama protiv slabijih rivala dok je u derbijima bio skoro nevidljiv i uspeo je samo jednom da zatrese mrežu PAOK-a.

Avantura sa velikim imenima se završila neslavno za najtrofejniji grčki klub. Od ostalih pojačanja za čija obeštećenja je Olimpijakos u ovoj sezoni platio skoro 20.000.000 evra, retko koje se ispostavilo kao pogodak.

Najskuplje je bilo možda i najkorektnije. Pepe Biel je kupljen za 6.000.000 evra i dao je devet golova na 33 meča. Abubakar Kamara je letos ptraktično otet Arisu za 5.000.000 evra, a odigrao je samo šest utakmica, nije upisao gol ili asistenciju pa je posle samo šest meseci vraćen u Solun na pozajmicu. Doron Leidner, Ramon i Zimer Bitići su ukupno plaćeni skoro 5.000.000 evra, a zajedno su odigrali 377 minuta i nisu imali baš nikakav učinak. Vezista Djadje Samaseku je pozajmljen od Hofenhajm i preuzeta je njegova velika plata, a kraj sezone je evo dočekao kao rezervista bez nekog bitnog učinka. Dobru platu „dere“ i pojačanje iz Marselja Konrad de la Fuente. Ali Barsino dete je za tu platu isporučilo tek 197 minuta na terenu za celu sezonu bez bilo kakvog konkretnog učinka. Šime Vrsaljko je odigrao devet utakmica i otišao u penziju...

Kada se sve sagleda i kako je Olimpijakos radio, nije ni čudo što mu se smeši sezona bez trofeja. Treća u poslednjih šest godina. Makar im ide u košarci...


tagovi

Hames RodrigezMarseloOlimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara