Sa utakmice Kipar - Crna Gora ©Reuers
Sa utakmice Kipar - Crna Gora ©Reuers

Omonija ima vunderkinda, Loizos Loizu oborio rekord kiparskog fudbala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.09.20. | 10:56

Mladi krilni vezista sa 17 godina i 49 dana postao najmlađi reprezentativac u istoriji seniorsko državnog tima

Kiprani su razočarali u premijernoj utakmici Lige nacija protiv Crne Gore (0:2), ali u redovima Omonije, imaju razloga za zadovoljstvo i ponos.

Dvojica mladih igrača tamošnjeg šampiona bila su u prvom planu u utakmici sa Sokolovima. Marinos Cionis (20) je bio starter, odigrao je vrlo dobar meč, a da je imao malo više sreće mogao je i do pogotka. Ipak, on se nije najbolje snašao u sjajnoj prilici koju je imao pred golom Crnogoraca u 70. minutu.

Izabrane vesti

Još važniji trenutak na GSP stadionu u Nikozuiji dogodio se u 63. minutu. Tada je na teren ušao supertalentovani krilni vezista Loizos Loizu. On je sa 17 godina i 49 dana postao najmlađi reprezentativac u istoriji kiparskog fudbala.

Za promociju obojice igrača zaslužnim se smatra trener Omonije Hening Berg, koji očigledno ima izuzetan osećaj za rad sa talentovanim igračima.

Omonija se aktivno priprema za nastavak sezone. U subotu (19.30) je očekuje veliki derbi sa Anortozisom u Larnaki, a potom će u potpunosti biti posvećena okršajem sa Crvenom zvezdom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona (sreda, 17.00).

Loizu je ponikao u Omoniji i od najranijih igračkih dana predvideli su mu blistavu igračku karijeru. Od starta je odskakao od svoje generacije igrača rođenih 2003. godine, o čemu svedoči i činjenica da je za prvi tim Omonije debitovao u derbiju protiv APOEL-a 11. maja 2019. godine kada je imao samo 15 godina, devet meseci i 23 dana.

Mladi fudbaler igra na poziciji desnog krila, a ove sezone je već sakupio četiri nastupa za prvi tim. U oba meča kvalifikacija, protiv Ararata i Legije ulazio je na teren u drugom poluvremenu i bio vrlo zalužan za pobede u produžecima obe utakmice.



tagovi

Loizos LoizuOmonija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara