Omri Glazer brani Zvezdu u Pazaru

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.02.24. | 16:57

Reprezentativac Izraela pred povratkom u startnu postavu

Krakoročan cilj novog šefa stručnog štaba Vladana Milojevića da nastavi šampionsku žetvu crveno-belih i sedmi put uzastopno obezbedi crveno-belima pehar namenjen najboljem timu u državi. Krakoročno, Vladan Milojević bi trebalo da zadrži pobednički kurs do večitog derbija koji je na programu 9. marta.

Prvi korak je napravljen trijumfom nad Voždovcem, ali je pred srpskim šampionom sada vrlo delikatan raspored. Težak ciklus počinje gostovanjem u Novom Pazaru, gde crveno-beli redovno pobeđuje. Ali tim iz Raške ima ozbiljan individualni kvalitet, za razliku od prethodnih godina, čak i ako iz startne postave izostanu Adem Ljajić i Marko Šćepović.

Izabrane vesti

Vladan Milojević tek okuplja ekipu i teško je verovati da će Crvena zvezda biti sposobna da izgleda dominantno do početka marta. Treninzima se priključio In Bom Hvan, i dalje je odsutan Žan Filip Kraso, Mirko Ivanić je u sudaru sa Voždovcem odigrao prve takmičarske minute od novembra. I dalje su van stroja Kosta Nedeljković i Aleksandar Katai.

Ali bi Zvezdu u Novom Pazaru trebalo da brani Omri Glazer. Iza izraelskog čuvara mreže je frustirajuća zima, pošto je na pripremama na Kipru branio samo na prvoj utakmici, protiv Hlorake. Kasnije je morao da leči povredu tetive, usled rada na veštačkoj podlozi, na početku pripremnog perioda.

Propustio je veći deo priprema reprezentativac Izraela, ali je od nedelje ujutru, dakle dan posle meča sa Voždovcem, radio maksimalnim intenzitetom. Ukoliko ne bude komplikacija do kraja sedmice, vrlo je verovatno da će Omri Glazer čuvati gol crveno-belih u Raškoj.

Mada povreda Omrija Glazera, odnosno njegov rehabilitacioni period , nije najveća muka za Zvedin stručni štab. Pokazao je Zoran Popović još u eri Milana Borjana da je sposoban da brani na najvišem nivou. Znao je da odmeni Borjana kada je bilo gusto, kao na gostovanju u Razgradu kada se lomila Zvezdina evropska sezona. Bio je solidan i protiv Voždovca, pošto je odbranio izglednu šansu Nikši Vujanoviću u finišu prvog poluvremena.

Sa druge strane Omri Glazer je pokazao da je njegovim angažovanjem Crvena zvezda pogodila. Impresivno je branio u Ligi šampiona, sa akcentom na gostovanju Sitiju kada je oborio rekord elitnog takmičenja i skupio 16 odbrana. Glazerova forma je oscilirala uglavnom u mečevima Mozzart Bet Superlige. Dešavalo se da primi gol iz prvog udarca u okvir. Ali bila je to posledica nekih drugih problema u Zezdinoj igri pod Barakom Baharom.



tagovi

Omri Glazer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara