Kosta Nedeljković i Lucija Obradović
Kosta Nedeljković i Lucija Obradović

On će nositi srpsku zastavu na otvaranju Svetskog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.06.18. | 09:13

Velika čast za Kostu Nedeljkovića, člana omladinske škole Crvene zvezde

Pred prvi meč ovogodišnjeg Mundijala Rusija - Saudijska Arabija (17.00) u Moskvi će biti upriličeno i svečano otvaranje Svetskog prvenstva, a na toj ceremoniji srpsku zastavu nosiće Kosta Nedeljković, član omladinske škole Crvene zvezde, koji je sa svojim vršnjacima iz 211 zemalja sveta učestvovao u društveno-odgovornom projektu „Fudbal za prijateljstvo“.

Sve je krenulo 2013. godine, kada je pet zemalja odlučilo da pokrene projekat kojim će spojiti decu svih krajeva sveta. Zamisao je bila da se uz fudbal steknu jaka prijateljstva i da mališani već od malih nogu postanu tolerantni na nacionalne, verske, polne i kulturološke razlike. Pet godina kasnije, ova ideja biva prepoznata od strane mnogih država poput Tanzanije, Sirije, Konga, Džibutija, kao i Finske, Nemačke, Srbije...

Izabrane vesti

Kosta Nedeljković, polaznik fudbalske škole Crvene zvezde, sa samo 12 godina je prisustvovao svetskom događaju za decu, organizovanom od strane Gasproma. Nastupao je mlađani građanin Srbije sa svojim timom Velika kornjača na turniru u Rusiji, na kojem je stigao do četvrtfinala. Za ovaj period boravka mladi Nedeljković postigao je pet golova.

Mali Kosta je dobio još jednu veliku čast pored učešća u projektu „Fudbal za prijateljstvo“, pošto će na otvaranju Svetskog prvenstva (četvrtak) nositi srpsku zastavu.

Naša država može se pohvaliti još jednim učesnikom u Rusiji, a to je Kostina vršnjakinja Lucija Obradović, koja je u svojstvu novinara izveštavala o utakmicama i samom projektu.

„Upoznali smo drugu decu različitih kultura. Sprijateljili smo se. Ja se najviše družim s devojčicom sa Kukovih ostrva, koja se zove Em. Sporazumevamo se na engleskom jeziku“, objasnila je Lucija.

Završna ceremonija u projektu "Fudbal za prijateljstvo" održana je u sredu, a danas će naši mališani imati privilegiju da prisustvuju svečanom otvaranju Svetskog prvenstva u Rusiji, kao i da prisustvuju utakmici između Rusije i Saudijske Arabije.


tagovi

Rusija2018Fudbal za prijateljstvoKosta NedeljkovićGasprom

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara