Oni nisu Kraljevi, oni su biblijski čudotvorci! (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | sre. 04.05.22. | 23:35

Real Madrid gubio do 90. minuta od Sitija, ali izborio produžetke i potom veliko finale protiv Liverpula – 3:1

Imao je Real Madrid Galaktikose, imao je pre toga sjajne generacije predvođene Butragenjom, Puškašom, Pirijem, Di Stefanom. Ali nikada nije imao ovakve šampione. Ovakve biblijske čudotvorce koji vodu pretvaraju u vino, a viđene poraze u istorijske pobede.U paranormalne pojave. Desilo se čudo protiv PSŽ-a, Kraj je ustao iz mrtvih protiv Čelsija, a onda ove noći na Santjago Bernabeu režirao do sada neviđenu dramu i bajku. Na kraju je bilo 3:1 za Real Madrid posle 120 minuta fudbala, i 17. prolaz u finale Lige šampiona najvećeg svetskog kluba. Ovog puta rival će im 28. maja u Parizu biti Liverpul.

Pričaće se pokolenjima kako je Pep Gvardiola sa Mančester Sitijem, posle svega viđenog na Etihadu, držao u šahu Real Madrid. Gotovo rutinski završavao posao 89. minuta i imao dva gola prednosti uoči sudijske nadokande.

Izabrane vesti

Ni to nije bilo dovoljno. Zaboravili su igrači Mančester Sitija na tu vampirsku crtu najvećeg kluba na svetu. Zaboravili su, zaslepljenim minimalnim vođstvom, da zabodu glogov kolac u srce čete Karla Ančelotija. I brutalno su kažnjeni. Imao je Siti vođstvo od 1:0, bio neozbiljan pred golom Kurtoe (posebno) Griliš, a onda je Real Madrid vaskrsao.

Počela je priča o još jednoj velikoj pobedi. Mančester Siti je čuvao loptu i rutinski odrađivao posao. Napravili su neoprostivu grešku. Temelji jednog taktičkog prikaza počeli su da se ruše u 90. minutu kada je Rodrigo iskoristio asistenciju Benzeme i vratio na mesto navijače Real Madrida koji su počeli da izlaze sa stadiona. Da shvatite kakav je to meč bio najbolje je to svarite sledeći podatak: bio je to prvi udarac u okvir Edersenovog gola.

 Tresao se stadion u Madridu, a igrači Mančester Sitija sišli su sa podijuma velikih šampiona. Kao igrači nedovoljno iskustva počeli su da drhte, da se gledaju i beže od odgovornosti. Mnogo grehova koji su pokrenuli mašineriju Real Madrida. Ali u toj slagalici čuda veliku ulogu imao je i Karlo Ančeloti. U pravom trenutku je ubacio Kamavingu, zatim i Rodriga tog dečaka predoređenog da pravi velike preokrete. Tamo gde je stao protiv Čelsija, nastavio je i ove večeri na Bernabeu. Nije se zadovoljio izjednačnjem, provocirao je šansu i dobio je kao na tacni centaršut Karvahala. Trzaj glavom za vođstvo Real Madrida i produžetak... Ispostavila se ključnim i ona teza Karla Ančelotija, kada ga rešetaju španski novinari, da nije bitno ko počinje, nego ko završava utakmicu.

Mirno je sve to pratio Karlo Ančeloti, valjda svestan da njegovg tim nije rekao poslednju reč. Govor tela Pepa Gvardilole govorio je mnogo. Frustrirajućeg pogleda gledao je kako se sve što je gradio 179 minuta ruši pred silom iz Madrida. I nije moglo da se završi drugačije.

Već u trećem minutu sudijskog produžetka, Benzema je iskusno sklopnio loptu ispred Rubena Dijaša, isporovocirao kontak i potom ponovo bio nepogrešiv sa bele tačke. Za totalni delirijum na Bernabeu.

Bio je to dokaz da je ova generacija igrača Real Madrida zaslužila da iskoristi još jednog kviska sreće. Zaslužila ga je zobg karaktera, nepobedivog duha, to što su se izdigli iznad frustracije koju im je u dobrom delu meča pripredio Mančester Siti i Pep Gvardiola. Delovali su nemoćno, ali se nisu predavali. Pokazali su da su veliki šampioni. A kada ste takvi onda vas i sreća obilato prati, i vraća vam za to što ste imali najteži put do finala. Jer je pre Sitija, Real Madrid izbacio još jednog velikog favorita PSŽ, a potom i bivšeg šampiona Evrope Čelsi. A kada je tako onda i Foden promaši kolosalnu šansu, odnosno odbrani Kurtoa.

Očekivao se nastavak pravog fudbalskog blogbastera posle pravog fudbalskog vatrometa na Etihadu. Ovog puta Karlo Ančeloti i Pep Gvardiola odlučili su se za drugačiji način igre. Imao je Real Madrid imeprativ pobede, ali prosto nije smeo da maksimalno pomeri linije tima, svestan da bez Alabe štoperi Naćo i Militao ne mogu da pod kontrolom drže ofanzivni potencijal tima Pepa Gvardiole. Sa druge strane golman Građana Ederson je od prvog trenutka zadržavaovreme.

Nagoveštavalo je to pravu šahovsku partiju, igrača koji se odlično poznaju i samo čekaju pogrešan potez rivala. Bila je to kamilica od fudbala, pred nadolazeći vulkan u belom. Pokušavao je Real Madrid da usmeri napade na levu stranu, oslanjajući se na brizinu Vinisijusa. Međutim, Kajl Voker je odigrao bravorozno u prvom poluvremenu. Totalno je poništio brazilsko krilo, brojni bekovi širom sveta mogli su da vidi kako se treba postavljati u duelima sa bržim igračem. Čekao je Karlo Ančeloti i Benzemu, ali su njegova dva udarca završila van okvira gola.

Real Madrid nije naterao Edersona da se istakne, Real Madrid je ostao bez šuta u okvir gola, pa su domaći navijači bili u solidnom raspolođenju samo u trenucima kada je Luka Modrić vešto čuvao loptu, ili Kazemiro oštrim startovima sekao napade Sitija.

Brazilski vezista je bio na granici isključenja, jer je sa dve noge zaustavio De Brujnea, potom vukao i Fodena. Ali nije dobio ni žuti.

Bio je za pola nijanse bolji Mančester Siti, mada je Pep Gvardiola stalno plesao pored klupa, pozivao Žezusa, De Brujnea i Rodrija da se probude. Siti je bio strpljiv, imao i kolosalnu priliku kada je udarac Bernarda Silve odbranio Kurtuoa. Bio je budan Belgijanac i prilikom udaraca sa distance Fodena i De Brujnea.

Imao je veliku energiju Real Madrid na početku drugog poluvremena. I potom imao imao period potonuća. Posebno što je Marez na divno dodavanje Bernanrda Silve doveo Građane u vođstvo. Za sve bi to bio kraj. Za sve osim Karla Ančelotija. Kada su se njegovi glavni štihovi poput Modrića, Krosa i Kazemira, vukao je nepogrešive poteze. Imao je veliku ulogu Kamavinga, Rodrigo dao dva gola i bio tas na vagi koji je prevagnuo na stranu Reala... Ali imao je Karlo Ančeloti i brojne diskretne heroje, poput Naća koji je sjajno igrao na poziciji štopera, potom Danija Karvahala koji je izvukao više od maksimuma. I na kraju neprevaziđenog Karima Benzeme.

Nisu najkvalitetnija ekipa u Evropi, nisu sigurno ni među četiri, ali su neprevaziđeni šampioni. Igrači čiji će se genetaski matarijal izučavati decenijama. 

Real Madrid - Mančester Siti 3:1 (0:0)

/Rodrigo 90, 90+2, Benzema 95 - Marez 73/

Prvi meč 3:4

Stadion: Santjago Bernabeu

Sudija: Daniele Orsato (Italija)

Žuti kartoni: Modrić, Karvahal, Valverde (Real Madrid), Laport (Mančester Siti)

Real Madrid (4-3-3): Kurtoa - Karvahal, Militao, Naćo, Mendi - Kazemiro (od 75. Asensio), Kros (od 68. Rodrigo), Modrić (od 75. Kamavinga)- Valverde, Vinisijus, Benzema.

Mančester Siti (4-3-3): Ederson - Voker (od 72. Zinčenko), Ruben Dijas, Laporte, Kanselo- De Brujne (od 72. Gundogan), Rodri (od 99. Sterling), Bernardo Silva - Marez (od 85. Fernandinjo), Žesus, Foden


tagovi

Pep GvardiolaKarlo AnćelotiRodrigoKarim BenzemaKajl VokerVinisijus Žunior

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara