Opasan fudbal igra ovaj Kaljari... I rezerve bolje od Sampdorijinih, opet Ćeri (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.12.19. | 22:50

Sardi gaze i u Kupu Italije

Pre samo tri dana su Kaljari i Sampodorijna odigrali jednu od najboljih utakmica u Seriji A ove sezone. Kaljari je u spektakularnom meču slavio 4:3 golom rezerviste Alberta Ćerija u 96. minutu.

Večeras su isti rivali odmerili snage i u šesnaestini finala Kupa Italije. I opet je Kaljari slavio. I opet je Ćeri bio strelac.

Izabrane vesti

Večeras na Sardiniji nije bilo tako dramatično kao za vikend. Sardi su slavili sa rutinskih 2:1, a i rezerve Kaljarija su pokazale da su bolje od Sampdorijinih.

Kaljarijev trener Maran je ozbiljno promešao karte i odlučio da odmorio nosioce igre poput Najngolana, Simeonea, Nandeza, Roga, Pedra, Ćigarinija, Pisakanea... Od standardnih startera su večeras počeli samo golman Olsen i neki koji su povremeno starteri, a povremeno prve izmene poput Klavana, Kastra, Jonice, Ćerija i Likojanisa. Sa druge strane, i Ranijeri je dao šansu nekim rezervistima, ali u manjem broju pa je počeo sa nekolicinom stalnih startera poput Vijere, Audera, Murilja, Kaprarija...

Kakva je atomsfera u Kaljariju i kako su igrači našpanovani da odigraju čudesnu sezonu, pokazali su Maranovi rezervisti već na početku meča. Posle sjajne akcije u kojoj je učestvovalo skoro pola tima, Ragacu je probio po levom krilu i centrirao na peterac gde je Ćeri bio na pravom mestu i opet je zatresao mrežu Sampa.

Nastavio je Kaljari da melje Đenovljane i potpuno zasluženo otišao sa vođstvom na poluvreme. Tek što je počelo drugo poluvreme, opet se zatresla mreža Ranijerijevog tima. Ragacu je ovoga puta na asistenciju dodao i gol. Opet je viđena sjajna akcija domaćeg tima i majstorska asistencija Jonice za Ragacua koji je šutem iskosa našao pravu putanju do mreže.  

Ali posle drugog gola su se domaći fudbaleri opsutili, što je Sampdorija umalo iskoristila. Gabijadini je u 87. minutu prepolovio prednost Sarda, a gosti su u nastavku imali još dve dobre šanse za izjednačenje. Ipak, Kaljari se odbranio i upisao zasluženu pobedu koja ga u osmini finala vodi na gostovanje Interu.

KUP ITALIJE, 1/16 FINALA

Utorak:

Kremoneze – Empoli 1:0 (1:0)

Đenova – Askoli 3:2 (1:0)

Fjorentina – Ćitadela 2:0 (1:0)

Sreda:

Sasuolo – Peruđa 1:2 (0:2)

SPAL – Leće 5:1 (4:0)

Udineze – Bolonja 4:0 (2:0)

Četvrtak:

Parma – Frozinone 2:1 (1:0)

Kaljari – Sampdorija 2:1 (1:0)

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara