Oproštena izdaja - Don Sampa se vratio da 'oplemeni' Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.10.22. | 17:26

Trener poznat po sjajnim izjavama ponovo na klupi Sevilje...

Đulen Lopetegi nije preživeo 17. mesto na tabeli Primere nakon uvodnih sedam kola i jedan jedini osvojen bod u prve tri utakmice u Ligi šampiona. Sinoćni debakl na Sančes Pishuanu u susretu sa Dortmundom prelio je čašu nezadovoljstva i iskusni stručnjak je odmah nakon utakmice dobio otkaz. Nisu dugo u Sevilji oklevali - nisu ni imali luksuz da previše biraju - i već ovog popodneva imenovali su nalsednika. U pitanju je povratnik na klupu andalužanskog kluba, Horhe Sampaoli.

Iskusni stručnjak prošle godine vodio je Olimpik iz Marselja i uspeo da ga vrati u Ligu šampiona, ali onda je tokom leta podneo ostavku jer uprava kluba nije imala novca da mu obezbedi tražena pojačanja.

Izabrane vesti

Sampaoliju će ovo biti drugi mandat na klupi Sevilje gde je bio u sezoni 2016/17, kada je nasledio Unaija Emerija. Krenulo je kao u bajci i po klub i po njega, Sevilja je na polovini šampionata imala 42 boda (najbolji učinak u istoriji), samo jedan manje od vodećeg Reala, međutim poziv da preuzme reprezentaciju Argentine potpuno je poremetio atmsoferu na Pishuanu.

Sevilja nije želela da ga pusti nakon samo nekoliko meseci, rezultati su postali nešto slabiji i usledio je pad na četvrto mesto, gde su Andalužani i završili prvenstvenu trku. U Kupu kralja su ispali rano, u Ligi šampiona od Lestera u osmini finala.

Na njegovo insistiranje na kraju sezone preuzeo je Gaučose.

Nakon takvog rastanka malo ko je verovao u 'obnovu ljubavi', ali do nje je ipak došlo. Izdaja je, očito, zaboravljena. Argentinac je dobio novu šansu i stavio paraf na ugovor do leta 2024.

Horhe Sampaoli proslavio se vodeći selekciju Čilea na Mundijalu 2014. u Brazilu, kada je domaćin na jedvite jade izbacio Aleksisa Sančeza, Vidala, Medela, Pinilju, Valdiviju i društvo. I to tek nakon penala.

Godinu dana kasnije dogodiće se Sampaolijeva kruna karijere, pošto je sa Čileom osvojio Kopa Amerika.

U klupskom fudbalu, u Evropi, još nema nijedan trofej, međutim sa Universidad de Čileom ima osvojenu Kopa Sudamerikanu, drugi najvažniji klupski trofej u Južnoj Americi.

Pamtimo ga i po jednoj od najgenijalnijih sportskih izjava ikada. Kada su ga nakon poraza njegovog tima sa 0:3 pitali da objasni kako je to moguće kad su imali 73 odsto posed lopte, Sampaoli je slikovito objasnio:

"Gledajte to ovako: jedne noći sam otišao u bar. Bio sam sa jednom ženom. Razgovarali smo celu noć, smejali se, flertovali... Platio sam joj nekoliko pića. Oko pet ujutru jedan tip ju je uhavtio za ruku i odveo do toaleta. Vodili su ljubav i ona je otišla s njim. Džaba mi što sam proveo više vremena sa njom. Eto koliko je to bitno"...


tagovi

Horhe Sampaoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara