(©Starsport)
(©Starsport)

Optimizam među Crnogorcima: Ako u Beogradu ponovimo igru iz Podgorice...

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.10.23. | 17:03

„Ako to uspemo, možemo da se nadamo dobrom rezultatu“, kaže selektor Radulović

Tri kola pre kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo reprezentacija Crne Gore još može da se nada prvom plasmanu na veliko takmičenje.

Kalkulacija kaže da je Sokolovima potrebno da Srbija izgubi u subot u Mađarskoj, a onda da u Beogradu u utorak veče i sami pobede tim Dragana Stojkovića i tako dođu nadomak plasmana na Evropsko prvenstvo.

Izabrane vesti

Teško jeste, nemoguće nije, pa optimizam gori u taboru Crne Gore.

"Meč u Beogradu je još jedna prilika da se predstavimo na pravi način. Čeka nas zahtevan meč, oba tima su u igri za plasman na EP, a siguran sam da možemo da ponovimo onih 80 minuta iz duela u Podgorici kada smo u finišu kažnjeni za promašaje. Ovog puta igra mora da bude prava 100 minuta. Ako to uspemo, onda možemo da se nadamo dobrom rezultatu", rekao je selektor reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović.

Kao što Srbija ima kadrovske probleme, pošto ne može da računa na Dušana Vlahovića, tako ne cveta cveće ni u taboru Sokolova.

"Viktor Đukanović se povredio, dok Nikola Šipčić nije sanirao povredu koju je zaradio u septembarskom okupljanju. Njih dvojica neće biti s nama, zato smo i pozvali 29 igrača za ovu akciju, jer ima igrača koji izlaze iz povreda ili ih vuku već duži period. Bio je plan da se posle meča sa Libanom skrati spisak. Ali, to ćemo tek da vidimo".

A, izostaće i štoper Igor Vujačić, nekadašnji fudbaler Partizana, koji je dobio crveni karton protiv Bugarske. Ali, dobra vest je povratak Stefana Savića, komandanta odbrane.

„Sačuvaćemo Savića nekoliko dana, a onda ćemo kako se meč sa Srbijom bude približavao i njega pripremati“.

Ne krije Radulović, pratiće se u Podgorici tok meča između Mađarske i Srbije u subotu veče u Budimpešti.

"Gledaćemo meč Mađarske i Srbije i onda ćemo se možda i baviti nekim kalkulacijama, mada njih ne treba da bude. Idemo u Beograd da odigramo sa stavom kojim nas je krasio tokom kvalifikacijama i u kojima imamo samo jedan poraz", rekao je Radulović



tagovi

reprezentacija Crne GoreMiodrag RadulovićEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara