Jovanović (©MN Press)
Jovanović (©MN Press)

Đorđe Jovanović na širem spisku reprezentacije Srbije za Ligu nacija

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.05.22. | 17:07

Napadač Makabija dobio poziv

Sve je više selektora evropskih reprezentacija koji su objavili šire spiskove za predstojeće izdanje Lige nacija, a sastav Srbije će biti poznat tek sledeće nedelje.

Igraće se čak četiri utakmice u samo deset dana u Ligi nacija, zato su svi selektori odlučili da pozovu veći broj igrača od uobičajenog. Takva će situacija, izgleda, biti i sa timom Srbije.

Izabrane vesti

Kako pišu izraelski mediji, a potvrđeno je i Mozzart Sportu, Đorđe Jovanović je dobio poziv u reprezentaciju Srbiju, odnosno, obavešten je da je njegovo ime na širem spisku selekcije, koji možda bude skraćen dok dođe vreme za okupljanje igrača u Kući fudbala u Staroj Pazovi. Kada selektor Stojković bude iduće nedelje saopštavao konačnu listu igrača koje je pozvao, tada će i Jovanović saznati da li je ostao na njoj.

Od klasičnih napadača Piksi je do sada računao na Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luku Jovića, ali iako je najavio napad na prvo mesto u Ligi nacija, očigledno da razmišlja da u junu pruži priliku, makar na mini pripremama, još nekim novim igračima.

Đorđe Jovanović je posle sjajnog perioda u Čukaričkom otišao zimus u Makabi iz Tel Aviva u transferu vrednom skoro 2.000.000 evra, jer je na njegovom dolasku insistirao trener žuto-plavih Mladen Krstajić. U izraelskom timu Jovanović je odigrao do sada 15 utakmica na dva fronta i postigao devet golova, što je skrenulo pažnju i selektoru Stojkoviću.

Kao đak omladinske škole Partizana Đorđe Jovanović je igrao za sve mlađe kategorije reprezentacije Srbije. 

Reprezentacija Srbije će u Ligi nacija startovati kod kuće protiv Norveške (2. jun) , potom će dočekati Sloveniju (5. jun), da bi onda usledila dva gostovanja, u Švedskoj (9. jun) i Sloveniji (12. jun),


tagovi

Đorđe JovanovićDragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija SrbijeMakabi Tel Aviv

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara