Švedski navijači u Briselu (©AFP)
Švedski navijači u Briselu (©AFP)

Đorđić utučen: Živimo u trulom svetu, neki ljudi ne zaslužuju da budu na ovoj planeti

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.10.23. | 09:50

Posle ubistva švedskih navijača...

Neverica među Šveđanima u Briselu. Dva njihova zemljaka ubijena su u terorističkom napadu uoči sinoćne utakmice sa Belgijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. U takvim uslovima švedski fudbaleri odbili su da nastave utakmicu, iako je prvo poluvreme već odigrano. Navijači su, doduše, iz bezbednosnih razloga morali da ostanu na stadionu sve do četiri sata ujutru.

Televizijske stanice neko vreme su pokušavale da se snađu. Onda su shvatile da jednostavno nije trenutak za živi fudbalski program. Bojan Đorđić, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde koji trenutno radi kao stručni konsultant za televiziju Viaplay, nije mogao da veruje šta se dešava.

Izabrane vesti

Dva naša zemljaka više nisu sa nama. Znam da treba da budemo ovde i izveštavamo, ali dođavola u kakvom to trulom svetu živimo“, zapitao se Đorđić u prenosu.

Dodao je još samo...

Ovo je užasan svet sa ljudima koji ne zaslužuju ni da žive na ovoj planeti. Mržnja rađa mržnju. Mržnja mora da nestane. Čuvajte se“.

Selektor Švedske Jane Anderson takođe zbunjen, besan...

Trebalo je da na poluvremenu razgovaram sa igračima, a onda sam čuo vest i skoro da sam počeo da plačem. Potpuno nerealno. U kakvom svetu živimo? Užasno sam tužan“.

Kapiten Viktor Lindelef se nadovezao tvrdnjom da utakmica nikome nije bila na umu.

Samo smo želeli da što pre kontaktiramo članove porodice i prijatelje i da vidimo da li su u redu“, rekao je Lindelef i dodao da više nema nikakvog smisla ni nastavljati utakmicu.

Belgija je svakako na Evropskom prvenstvu. Švedska tamo ne može. I nije joj baš do fudbala.


tagovi

Bojan ĐorđićterorizamFudbalska reprezentacija Belgijefudbalska reprezentacija Švedske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara