Mauricio Sari (Shutterstock)
Mauricio Sari (Shutterstock)

Originalna objava Lacija: Sari predstavljen cigaretom, plata 6.000.000

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.06.21. | 13:15

Dvogodišnji ugovor na konto kojeg će Napolitanac zarađivati 3.000.000 po sezoni + bonus od 1.000.000 evra ako uvede Lacio u Ligu šampiona

Čekala se zvanična potvrda na Tviter nalogu Lacija, a kada je kao nova objava iskočio emodži sa cigarom,postalo je jasno da je Mauricio Sari novi trener Lacija. Klaudio Lotito je sa nekadašnjim trenerom Juventusa i Napolija zaključio dvogodišnji ugovor od 3.000.000 evra po sezoni, potencijalnim bonusom od još milion ukoliko bi Lacio na kraju prvenstva uspeo da obezbedi mesto u Ligi šampiona.

Godinu dana je bio bez posla otkako je osvojio "skudeto" sa Juventusom, a pre toga je od sezone 2015/16 do 2017/18 doneo Napoliju dva zvanja vicešampiona Italije i jedno treće mesto u Seriji A kao i standardne nastupe u Ligi šampiona. Napoli je pod njegovom, komandom bio jedan od retkih italijanskih timova koji je igrao u foramaciji 4-3-3, videćemo hoće li identičnu postavku zadržati na Olimpiku.

Izabrane vesti

Marketinški tim Lacija je sa cigarom na Tviteru napravio potez za čistu desetku budući da je Sari poznat kao strastveni pušač, čovek koji troši tri pakle cigareta dnevno. Priča se da se na poluvremenima utakmica često napravi takva dimna zavesa da fudbaleri jedva vide jedni druge.

Lacio je prethodnu sezonu sa Simoneom Inzagijem na kormilu završio kao šestoplasirani i pred 62-godišnjim Napolitancem je zadatak da pomeri lestvicu i pokuša da vrati nebeskoplave u Ligu šampiona u kojoj su u minuloj sezoni dogurali do osmine finala gde ih je izbacio Bajern.

Nekadašnji defanzivac Lacija i legenda italijanskog fudbala Alesandro Nesta veruje da je rimski klub napravio odličan potez

“Mislim da je sa odlaskom Inzagija ostala rupa. Međutim, Roma je uzela Murinja, a Lacio Sarija. Mislim da je to odličan odgovor gradskom rivalu“. rekao je Nesta.



tagovi

Mauricio Sari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara