Fudbaleri Orijente Petrolera (Foto: AFP)
Fudbaleri Orijente Petrolera (Foto: AFP)

Orijente Petrolero ne odustaje od plej-ofa u Bolviji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.10.22. | 06:06

Bolivija 1, Klausura: Dominacija protiv Horhe Vilstermana prevorena u bitnu pobedu

Fudbaleri Orijente Petrolera savladali su ekipu Horhe Vilsterman u 24. kolu bolivijske Klausure 2:1. Tako su zadržali šanse za plasman u plej-of, pošto na šest kola do kraja kaskaju četiri boda za četvrtoplasiranim Nasional Potosijem.

Domaćin je bio dominantan, daleko opasniji, što dokazuje i podatak da je uputio 12 udaraca, naspram samo tri gostujuće ekipe. Mogao je Horhe Vilsterman da doživi i katastrofu, ali se golman Himenez dos Santos istakao sa pet intervencija.

Izabrane vesti

Igrao se 34. minut kada je Orijente Petrolera stigla do prednosti. Odličan centaršut Sančeza sa levog boka, u trepavicu je pogodio Riberu koji efektnim udarcem glavom trese mrežu rivala.

U samom finišu prvog poluvremena gosti dolaze do izjednačenja preko Aneza, ali je VAR interevenisao i ispostavilo se da je bio u ofsajdu, te je domaćin otišao na odmor sa golom prednosti.

Ipak, bili su fudbaleri Horhe Vilstermana rešeni da poravnaju. Bilo im je potrebno šest minuta u drugom delu da to urade. Posle konfuzije pred protivničkim golom i loše reakcija golmana Kinjoneza, Kasteljon se dobro snašao i izjednačio rezultat.

Pravdu je zadovoljio Korea u 67. minutu. Odlično se snašao posle centaršuta Roke sa levog boka, prihvatio loptu grudima na ivici peterca i volej udarcem matirao Himeneza dos Santosa za konačnih 2:1.

BOLIVIJA 1, KLAUSURA - 24. KOLO

Sreda

Olvejz Redi - Rojal Pari 1:0 (0:0)

Strongest - Real Santa Kruz 5:2 (2:1)

Četvrtak

Nasional Potosi - Universitario de Sukre 3:2 (1:1)

Guabira - Bolivar 2:1 (0:1)

Aurora - Universitario de Vinto 0:2 (0:2)

Petak

Bluming - Atletiko Palmaflor 1:0 (0:0)

Independijente - Real Tomajako 1:0 (0:0)

Subota

Oriente Petrolero - Horhe Vilsterman 2:1 (1:0)



tagovi

BolivijaHorhe Vilsterman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara