©Star Sport
©Star Sport

Orlovi u odlučujućoj misiji, ostati neporažen u Zenici

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.04.21. | 15:00

Bod dovoljan za plasman u baraž

Futsal reprezentacija Srbije večeras u Zenici (18.00, TV Arena Sport 2) igra odlučujući meč protiv Bosne i Hercegovine.

Domaćin ima maksimalan učinak posle pet odigranih kola, dok je reprezentacija Srbije druga u grupi 4 sa svega šest osvojenih bodova. Orlovi su remijem protiv Rumunije u prošlom kolu gotovo u potpunosti umanjili šanse za direktan prolaz, ali im je neophodno da ostanu neporaženi, kako bi zadržali drugo mesto i našli se u baražu. Eventualni protivnik u doigravanju bi bio poznat nakon današnjeg okršaja između Posljske i Češke u grupi 8.

Izabrane vesti

Jednina opcija, doduše samo teoretska, kojom Srbija može do direktnog plasmana na Evropsko prvenstvo, jeste da Poljaci i Česi igraju nerešeno, a da naša selekcija savlada selekciju Iva Kreza sa devet i više golova razlike.

(3,90) BIH (4,50) SRBIJA (1,65)

Rumuni će se nadati porazu ekipe Gorana Ivančića, jer samo tako, uz pobedu nad Makedonijom (18.00), mogu do mesta u baražu. Dobra stvar za Orlove je to što imaju sve u svojim rukama i pokušaće da iskoriste činjenicu što je domaćin već osigurao plasman na završni turnir

Srbija će u ovom meču biti lišena pomoći suspendovanog golmana Momčilovića, kao i povređenog Ramića.

U ovom trenutku poznato je već 13 učesnika prvenstva u Groningenu i Amsterdamu u januaru naredne godin.. To su domaćin Holandija, Hrvatska, Rusija, Gruzija, Azerbejdžan, Slovačka, Bosna i Hercegovina, Кazahstan, Španija, Slovenija, Italija, Finska i Portugal. Očekuje se da to bude i Ukrajina, ali termin utakmice ove selekcije sa Albanijom još nije poznat, a postoji mogućnost da bude registrovan i službenim rezultatom.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO:

Grupa 2:

19.00: Francuska - Jermenija


Grupa 3:

17.00: Azerbejdžan - Grčka


Grupa 4:

18.00: Bosna i Hercegovina - Srbija

18.00: Rumunija - Severna Makedonija


Grupa 8:

16.15: Poljska - Češka

19.00: Portugal - Norveška

TABELA DRUGOPLASIRANIH SELEKCIJA:



tagovi

futsalEP u futsaluGoran Ivančić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara