Viktor Osimen u razgovoru sa Rudijem Garsijom (©Reuters)
Viktor Osimen u razgovoru sa Rudijem Garsijom (©Reuters)

Osimen se obrukao i posvađao sa Rudijem Garsijom, Napoli već na minus sedam (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.09.23. | 20:12

Šampion Italije i treću uzastopnu utakmicu u Seriji A nije uspeo da dobije

Promene koje je Napoli pretrpeo tokom leta nisu bile brojne, ali jesu značajne. Još uoči starta sezone mnogima je bilo jasno da će Azuri posle promene na klupi i prodaje Kima Min Džea teško odbraniti titulu, a posle pet rundi Serije A taj zadatak čini se gotovo nemogućim.

Jer Napoli je u petoj rundi opet ostao bez pobede. Na poraz od Lacija, te podelu plena sa Đenovom, tim sa juga Italije dopisao je remi bez golova na gostovanju Bolonji, pa već sada zaostaje sedam vodova za liderom Interom.

Izabrane vesti

I nije problem samo što nema onih što su otišli. Oni što bi trebalo da ih odmene čini se još nisu spremni za tu ulogu, a oni što su ostali i čija je uloga u prošlogodišnjem osvajanju titule bila presudna više nisu ni bleda senka tih igrača. Tu pre svega mislimo na napadački dvozubac Hviča KvarachelijaViktor Osimen.

Konkretno Gruzin, podsećanja radi MVP Serije za prošlu sezonu, od sredine marta ove godine na 18 mečeva za Napoli nije postigao ni gol, dok je asistenciju uspeo da upiše jedino protiv Sasuola. Osimen s druge strane nije tek tako, odjednom nestao. Imao je pristojan finiš prošle, ali i početak aktuelne takmičarske godine. Dva gola postigao je protiv Frozinonea u prvom kolu, još jedan protiv Sasuola u drugom, ali od tada samo - ništa. Ni protiv Lacija i Đenove, ni protiv Brage u Ligi šampiona, pa ni večeras protiv Bolonje.

U padu je forme najbolji strelac Serije A za prošlu sezonu, toliko je bez samopouzdanja da više ni najizglednije prilike ne rešava. Ne može da pogodi ni iz penala. Štaviše, propisno se obrukao večeras protiv Bolonje. Imao je priliku u 72. minutu da sa bele tačke prekine mučenje gostiju iz Napulja, ali je umesto toga promašio čitav gol i niz mečeva bez postignutog gola produžio na četiri.

Kada je uvideo da mu ni Kvarachelija ni Osimen neće pomoći da se pomakne sa nule, Garsija je odlučio da ih izvede iz igre i pokuša da opcijama sa klupe razdrma ekipu. Hviču u 76. minutu, Viktora desetak minuta kasnije, s tim što ovaj drugi nije najbolje prihvatio odluku španskog stručnjaka te je, dok je izlazio iz igre, ljutito poručio da svom treneru da je trebalo da ga ostavi na terenu i pokuša da zaigra sa dvojicom napadača, odnosno da ga upari sa Đovanijem Simeoneom, Argentincem koji je u završnici meča dobio priliku umesto Nigerijca.

I ništa promenio nije. Taj penal bio je i ostao jedina prilika vredna pomena iz koje je Napoli mogao da promeni rezultat.


SERIJA A – 5. KOLO

Petak

Salernitana - Frozinone 1:1 (0:1)

/Kabral 52 - Romanjoli 12/

Leče - Đenova 1:0 (0:0)

/Uden 83/

Subota

Milan - Verona 1:0 (1:0)

/Leao 8/

Sasuolo - Juventus 4:2 (2:1)

/Lorijente 12, Berardi 41, Pinamonti 82, Gati 90+5ag - Vinja 21ag, Kjeza 78/

Lacio - Monca 1:1 (1:1)

/Imobile 12pen - Galjardini 36/

Nedelja

Empoli - Inter 0:1 (0:0)

/Dimarko 51/

Atalanta – Kaljari 2:0 (1:0)

/Lukman 33, Pašalić 76/

Udineze – Fjorentina 0:2 (0:1)

/Martines Kvarta 32, Bonaventura 90+2/

Bolonja - Napoli 0:0

20.45: (3,10) Torino (3,15) Roma (2,60)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Viktor OsimenRudi GarsijaNapoliBolonjaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara