Flik, Salihamidžić i pomoćni trener Bajerna, Herman Gerland (© Reuters)
Flik, Salihamidžić i pomoćni trener Bajerna, Herman Gerland (© Reuters)

Osinjak na Alijanc areni: Flik i Braco se opet svađaju, sad zbog Boatenga

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.04.21. | 11:08

Prestrojavanje u Bajernu

Alijanc arena kao osinjak. Žaoke između Hansija Flika i Hasana Salihamidžića centralna su tema nemačke javnosti posle poraza Bajerna od Pari Sen Žermena (2:3) i umanjenih šansi za odbranu statusa evropskog prvaka. Kako svaki negativan rezultat rađa probleme, tako je ponovo buknuo sukob šefa stručnog štaba i sportskog direktora, iako se činilo da su ratne sekire zakopane.

Da nisu moglo se uočiti na osnovu Flikovih reči kad je na dnevni red došao status Džeroma Boatenga, pošto je najavljeno da iskusni štoper na kraju sezone odlazi iz Minhena, jer mu uprava neće ponuditi nastavak saradnje. Utisak je da bi trener voleo da ima nekadašnjeg defanzivca u kadru i od jeseni – uostalom, s njim je sarađivao u državnom timu – ali da su ga rukovodioci (čitaj, Braco, op. aut.) preveslali.

Izabrane vesti

Kad su novinari želeli da čuju Flikovo mišljenje da li je objava rastanka sa Boatengom mogla da sačeka neki drugi trenutak, jer se smatra da je tajming bio pogrešan (dan pred prvi susret četvrtfinala Lige šampiona) sačekao ih je odgovor koji otkriva da ambijent u klubu nije ni približno onakav kakav bi trebalo da bude.

Neću da odgovorim na to pitanje. Moram da budem profesionalac, međutim, ne moram baš svaku dilemu da delim sa javnošću. Nekad moram da glumim. A gluma je deo trenerskog poziva“, pokušavao je Flik da kamuflira reči, mada je na osnovu svega što je kazao jasno da mu smeta odluka Hasana Salihamidžića.

Ne prvi put. Zimus je spor nastao zbog neispunjenih zahteva šefa stručnog štaba da se kadar osveži pojedinim igračima. Braco nije dozvolio. Sam Flik je zatim priznao da je konflikta bilo i da su odnosi napeti. Ko zna kako će se sad završiti, jer je i nemačkim medijima jasno da je u toku prestrojavanje i zauzimanje pozicija pred leto, kad će doći do pomeranja u upravi.

Jer, Hansi Flik je u naslednika Nika Kovača imenovan na predlog Karl Hajnc Rumenigea koji za dva meseca odlazi u penziju. Umesto njega na mesto izvršnog direktora dolazi Oliver Kan i niko ne može da pretpostavi hoće li legendarni golman stati uz trenera ili će izabrati stranu Hasana Salihamidžića, imenovanog za sportskog direktora zbog uticaja počasnog predsednika Ulija Henesa (sada „samo“ člana Upravnog odbora).

Trenutno su u rovovima: s jedne strane Henes i Salihamidžić, s druge Flik i Rumenige. Kan mora da odabere s kim će. Tenzija raste.


tagovi

Hasan SalihamidžićHansi FlikDžerom Boateng

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara