Eduardo Koudet (©AFP)
Eduardo Koudet (©AFP)

Ostavio najbolji tim Brazila i feštu protiv Boke da bi se sa Seltom borio za opstanak u Španiji

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.11.20. | 00:49

I to je fudbal u Brazilu…

Fudbal kao religija, zemlja u kojoj ćete na plaži videti i devojke čije umeće sa loptom značajno prevazilazi vaše. Ali daleko od toga da brazilski fudbal nema svojih problema, o čemu najbolje svedoči poslednja vest sa stranica Globo esportea. Naime, Eduardo Koudet napustio je trenersku funkciju u Internasionalu kako bi preuzeo – Seltu.

I ništa tu ne bi bilo sporno da Internasional nije prvi na tabeli brazilske Serije A i jedan od timova koji pikiraju i trofej u Kopa Libertadores u kome će naredni meč, u prvoj rundi nokaut faze, igrati sa slavnom Bokom Juniors. Te da Selta već sezonama nije jedan od glavnih kandidata za ispadanja iz Primere zbog čega je uostalom i smenila trenera Oskara Garsiju.

Izabrane vesti

Teško da su se i navijači nadali ovako uzbudljivom rešenju kluba iz Viga, jer 46-godišnji Koudet nije bilo ko u južnoameričkom fudbalu. Posle bogate igračke karijere – nakratko je u Evropi igrao baš za Seltu još 2002. godine – afirmisao se u Rosario Sentralu kada je ekipa igrala prilično dopadljiv, napadački fudbal. Zatim je u Meksiku vodio Klub Tihuanu, pa ga je legendarni Dijego Milito doveo u Rasing, a on mu se odužio titulom šampiona Argentine pre no što je prešao u ambiciozni Internasional.

Crveni ove sezone ciljaju triplu krunu – titulu u Brazilu, kup i pehar Kopa Libertadores – imaju ozbiljan tim predvođen kapitenom Andresom D’Alesandrom, legendarni Peruancem Paulom Gererom, pa i evropskim “promašajima” Gabrijelom Bošiljom i i Abelom Ernandezom, ali imaju i – zakazane izbore.

Predsednik Marselo Medeiros objavio je da je rastanak uslovljen samo Koudetovom željom da ide, pride je kroz saopštenje protnuo i podsećanje da je Internasional za njega platio obeštećenje, jer je verovao u dugoročan projekat. Međutim, Koudet je rešio da ide, između ostalog i zato što su očekivanja ogromna, a najavljena ulaganja u tim – mnogo skromnija. Sve to zbog toga što u klubu predstoje izbori za novu upravu, a već tri su kandidata za predsednika. I dok se to ne reši pojačanja neće biti.


tagovi

Brazil 1BrazilInternasionalEduardo Koudet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara