Klinsman (©Reuters)
Klinsman (©Reuters)

Otkaz za Klinsmana, na klupi Koreje potrajao kraće od godinu

Vreme čitanja: 1min | pet. 16.02.24. | 09:48

Glave mu došao poraz u polufinalu Azijskog kupa od Jordana

Malo manje od godinu dana potrajala je epizoda Jirgena Klinsmana u Južnoj Koreji.

Iako za ljude na Dalekom istoku važi priča da su mirni, pragmatični, da ne donose odluke preko noći, za Klinsmana, ipak, nije bilo spasa posle razočaravajuće eliminacije u polufinalu Azijskog kupa od Jordana (0:2).

Izabrane vesti

Južna Koreja je važila za možda najvećeg favorita za osvajanje trofeja, s obzirom na igrački kvalitet, a takmičenje je završila u polufinalu, nije uspela ni gol da postigne protiv Jordana.

Na sednici Fudbalskog saveza Južne Koreje, koja je trajala dva i po sata, odlučeno je da se Klinsmanu momentalno uruči otkaz. Gledajući vreme provedeno na klupi, od februara 2023. do februara 2024. godine, ako ne računamo povremene vršioce dužnosti, Nemac je jedan od selektora sa najkraćim stažom na klupi Koreje u 21. veku.

Posle sloma protiv Jordana javnost i mediji su tražili od Klinsmana da povuče moralni potez i podnese ostavku, što je on uporno odbijao da čini. Zato Savez nije imao kud, morao je da se povinuje zahtevima nacije, te je Nemcu uručena šut karta.

Pod Klinsmanovim vođstvom „Tigrovi“ su ostvarili bilans od osam pobeda, šest remija i tri poraza. Pre njega na poziciji selektora bio je Paolo Bento, koji je trajao četiri i po godine i otišao je nakon Mundijala u Kataru.

 




tagovi

Jirgen Klinsmanreprezentacija Južne Koreje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara