Foto: Reuters
Foto: Reuters

Otkazana utakmica Everton - Mančester Siti zbog korona virusa

Vreme čitanja: 1min | pon. 28.12.20. | 17:10

U redovima gostiju nekoliko zaraženih igrača

Utakmica 16. kola Premijer lige između Evertona i Mančester Sitija otkazana je zbog činjenice da je u redovima gostiju utvrđeno više slučajeva zaraženih korona virusom.

Ovu informaciju porvrdili su Građani zvaničnim saopštenjem na klupskom sajtu, a novi termin susreta biće naknadno određen.

Izabrane vesti

"Nakon najnovije runde testiranja na koronavirus, ustanovljen je niz pozitivnih slučajeva, pored četiri već prijavljena na Božić. Na osnovu striktnih medicinskih saveta, Premijer liga je, uz konsultacije oba kluba, odlučila da odloži utakmicu", navedeno je u zvaničnoj objavi mančesterskog kluba.

Iz redova vicešampiona Engleske istakli su da su svi zaraženi odmah smešteni u karantin, a da će trening centar kluba biti privremeno zatvoren.

Podsetimo, Siti je nedavno saopštio da su među četvoricom zaraženih dva igrača - Gabrijel Žezus i Kajl Voker, ali se u tim momentima susret na Gudisonu nije dovodio u pitanje. Ipak, činjenica da je virus nastavio da se širi primorala je čelnike takmičenja da odlože utakmicu, a sličan scenerio viđen je početkom decembra kad je otkazan susret Aston Vile i Njukasla.

Izabranici Pepa Gvardiole bi prema premijerligaškom kalendaru naredni susret trebalo da odigraju u Londonu, protiv Čelsija, 3. januara, dok Everton već prvog dana 2021. godine dočekuje Vest Hem.


tagovi

otkazan meč

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara