Andre Pjer Žinjak (©Reuters)
Andre Pjer Žinjak (©Reuters)

Ovaj čovek baš uživa u fudbalu: Het-trik Žinjaka i Savanie u 92. sačuvali šansu za četvrtfinale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.07.21. | 13:28

Argentina minimalcem do prve pobede, Brazilu bod

Zahuktava se fudbalsi turnir na Olimpijskim igrama u Tokiju. U toku su mečevi drugog kola, runde koja će za neke značiti kraj nade kada je reč o plasmanu u četvrtfinale.

Za Južnu Afriku je tako. Porazom u ludom meču od Francuske 3:4, Bafana Bafana je ostala samo na minimalnoj teoretskoj šansi da se domogne jednog od prva dva mesta Grupe A i nastavi turnir, dok su Trikolori uspeli da sačuvaju objektivnu nadu za prolaz golom u poslednjim trenucima meča.

Izabrane vesti

Junak je bio vezista Monpeljea, Teži Savanie, čiji je šut sa 15 metara u 92. minutu pronašao put do mreže.

Pre toga, Francuze je u igri održavao 35-godišnji veteran Andre Pjer Žinjak. Napadač meksičkog Tigresa postigao je čak tri gola. Prvo u 57. minutu za 1:1, pa u 78. za 2:2 i onda u 86. iz penala za 3:3. Grogirane Afrikance potom je nokautirao Savanie, a ovaj poraz još teže će im pasti imajući u vidu da u 40. minutu, pri 0:0, nisu iskoristili penal.

Posle sjanih partija u Meksiku već godinama unazad i učešća na Svetskom prvenstvu klubova prošle zime, još jednom je Žinjak pokazao zašto je veliki fudbaler. Iako u poznim igračkim godinama, vidi se da ovaj čovek uživa na zelenom tepihu.

Iznenađujuć rezultat u 2. kolu ostvario je Brazil. Favorit za zlatno odličje odigrao je samo 0:0 sa Obalom Slonovače. Obe selkcije sada imaju po četiri boda, ali više se očekivalo u ovom meču od ekipe u kojoj su bili Dani Alves, Daglas Luiz, Rišarlison... Poremetio ih je sigurno direktan crveni karton Daglasu Luizu već u 13. minutu zbog prekršaja možda i prestrogo dosuđenog.

U 79. minutu s desetoricom su ostali i Afrikanci, zbog drugog žutog kartona Ebueu Kuasiju, ali se rezultat nije menjao do kraja.

Prvu pobedu na turniru upisala je Argentina, koja je savladala Egipat 1:0 golom Fakunda Medine u 52. minutu. Gaučosi će u poslednjem kolu igrati sa Španijom za prolaz.

OLIMPIJSKE IGRE - 2. KOLO

Nedelja

Grupa A

Francuska - Južna Afrika 4:3 (0:0)

Japan - Meksiko u toku

Grupa B

Novi Zeland - Hondurasa 2:3 (1:1)

Rumunija - Južna Koreja u toku

Grupa C

Egipat - Argentina 0:1 (0:0)

Australija - Španija u toku

Grupa D

Brazil - Obala Slonovače 0:0

Saudijska Arabija u toku



tagovi

Andre Pjer ŽinjakOlimpijske igre 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara