Marselo Galjardo (©Reuters)
Marselo Galjardo (©Reuters)

Ovako neće moći u Superklasiku: Hladan tuš za River pred duel sa Bokom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.03.21. | 02:05

Argentinos Juniorsi slavili na Monumentalu.

Posle četiri uzastopna remija u međusobnim duelima - senzacionalna pobeda Argentinos Juniorsa protiv River Plejta.

Majstorska parabola 21-godišnjeg Sesara Florentina u prvom minutu nadoknade donela je gostima 1:0 nad gradskim rivalom i prvu pobedu još od juna 2013. godine. Zasluženo.

Izabrane vesti

Iako su na Monumental došli sa tri uzastopna poraza i gol-razlikom 1:5, izabranici Gabrijela Milita bili su konkretniji, uporniji i srčaniji od rivala koji je pre svega pet dana deklasirao Rasing u Superkupu (5:0). Odlično je trener gostiju pročitao svog nekadašnjeg saigrača u reprezentaciji Argentine i pripremio svoj tim.

Marselo Galjardo je pokušao da trostrukom izmenom na startu drugog poluvremena razmrda Riverove igrače, ali nije uspeo. Štaviše, domaćin je najbliži pogotku bio u prvom delu, ali je prečka zaustavila šut Miltona Kaska već 7. minutu. Čak i posle primljenog gola u nadoknadi mogao je River makar do boda, samo što to nije dozvolio odlični golman Argentinos Juniorsa, Lukas Čavez.

Treba istaći da su Miloneri jednom, a možda čak i dvaput, oštećeni za penal, ali to opet ne sme da umanji podvig ekipe koju vodi bivši štoper Barselone. Ovo mu je verovatno najveća pobeda u dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

Što se tiče spornih detalja, prvi je bio u nadoknadi prvog pluvremena, kada su u duelu bili Elijas Gomes i Matijas Suares. Čini se da je kontakt postojao, ali sudijska pištaljka nije se čula.

Drugi put domaćini su tražili penal na pola sata pre kraja, a utisak je da je i trebalo da ga dobiju. Kintana je legao preko Borea, ali ponovo igra nije prekinuta.

Mogu u Riveru da se žale na odluke sudije Nikolasa Lamoline, mada bi im bolje bilo da se što pre okrenu pripremi derbija sa Boka Juniorsom, koji je 14. marta na Bombonjeri. Domaćin tu utakmicu dočekuje u mnogo boljem rasploženju, posle 7:1 protiv Veleza u gostima.

Pored poljuljanog samopouzdanja, dodatan problem za Galjarda mogla bi da bude povreda Kolumbijca Horhea Karaskala. Desetka Rivera zamenjen je u poluvremenu, a drugi deo utakmice gledao je sa povećom kesom leda na kolenu.

PICI OPORAVIO RASING

Nešto pre ove utakmice pomenuti Rasing je u susretu sa Rosariom uspeo da upiše prvu pobedu u Liga kupu i prekine loš niz koji je trajao četiri meča (dva remija i dva poraza), a zbog kog je u pitanje doveden status trenera Huana Antonija Picija. Posebno zbog debakla u Superkupu.

Nekadašnji špic Barselone i španske reprezentacije, ipak, može da odahne bar na neko vreme, pošto je Enco Kopeti bio najspretniji na centaršut Maksija Lovera iz kornera i u trku glavom šutirao u metu. Bilo je to u 64. minutu, a ispostavilo se kao odlučujuć momenat. Njegov nešto mlađi kolega, a takođe nekadašnji fudbaler u Primeri (Valensija), ali i Interu - Kili Gonzales - nije uspeo da pronađe rešenje da gosti izbegnu drugi poraz (uz pobedu i remi), pa je do kraja na semaforu ostalo 1:0.

LIGA KUP ARGENTINE – 4. KOLO

Petak

Njuels Old Bojs - Independijente 2:1 (2:0)

/Rodrigez 75 - Palasios 9, Bustos 31/

Subota

Sentral Kordoba - Banfild 1:1 (0:0)

/Himenez 73 - Alvarez 70/

Godoj Kruz - Platense 3:1 (1:1)

/Buljaude 33, Kartagena 87, Tesuri 90+2 - Palasios 26/

Sarmijento - Taljeres 1:1 (1:0)

/Grasijani 2 - Perez 90+1/

Kolon - Aldosivi 2:1 (1:1)

/Kastro 27, Rodrigez 86pen - Gral 41/

Lanus - Atletiko Tukuman 2:1 (0:1)

/Sand 73pen, Eskijvel 89 - Akosta 24/

Nedelja

San Lorenco - Urakan 1:1 (1:0)

/Di Santo 32 - Kristaldo 72/

Arsenal Sarandi - Estudijantes 0:5 (0:3)

/Diaz 3pen, 53, Gonzalez 17, Sančez, 43, Kanteručio 63/

Himnasija La Plata - Defensa i Hustisija 1:1 (0:0)

/Karbonero 48 - Isnaldo 70/

Patronato - Union Santa Fe 0:1 (0:0)

/Garsija 64/

Ponedeljak

Velez - Boka Juniors 1:7 (1:2)

/Lusero 26 - Kardona 21, Vila 31, 53, Maroni 56, 74, Tevez 62 Kampucano 89/

Rasing - Rosario 1:0 (0:0)

/Kopeti 64/

Utorak

River Plejt - Argentinos Juniors 0:1 (0:0)

/Florentin 90+1/



tagovi

River PlejtArgentinos JuniorsMarselo Galjardo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara