(©Reuters)
(©Reuters)

Ovakve greške se ne praštaju na najvišem nivou, Real uništio svaku nadu Atalante i sad kreće u napad na trofej (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 16.03.21. | 22:55

Marko Sportijelo poklonio gol Benzemi u 34. minutu, posle čega više nije bilo povratka za sastav Đan Pjera Gasperinija - 1:3

Kada ekipi kao što je Real Madrid poklonite gol u situaciji u kojoj na njegovom terenu morate da pojurite pobedu, vaše nade za prolaskom u narednu fazu takmičenja odmah padaju u vodu. Atalanta je sama sebi slomila nadu na stadionu Alfredo di Stefano u 34. minutu, kada je Marko Sportijelo napucao loptu u Luku Modrića, a ovaj ovomogućio Karimu Benzemi da dovede domaćina u vođstvo. Gosti iz Bergama su potom upali kandže Kraljevskog kluba, iz kojih nisu mogli da se izvuku, pa su bili osuđeni na kapitulaciju. Real je plasman u četvrtfinale Lige šampiona overio još na isteku časa igre zahvaljujući Serhiju Ramosu, kada je poveo sa 2:0, što je već tada bilo nedostižno za goste. Atalanta je uspela da ublaži poraz preko Luisa Murijela, ali je konačan rezultat meča postavio Marko Asensio u 85. minutu - 3:1 (1:0).

Atalanta je uprkos zaostatku iz prvog meča (0:1) vrlo ambiciozno ušla u meč. Đan Pjero Gasperini je na teren izveo najmlađih 11 igrača koji su ikada istrčali na teren u elitnom takmičenju (prosek 27 godina i 49 dana) što je donelo dosta energije u gostujuće redove u uvodnih dvadesetak minuta meča, ali je možda baš to neiskustvo kasnije tokom meča bilo i kljično što Boginja provincije nije mogla da se iskobelja iz šokantne situacije. Tragičar Sportijelo je katastrofalno reagovao u jednoj gotovo bezazlenoj situaciji. Umesto da ispuca loptu što dalje na protivničku polovinu, on je "dobacio" svega do 20 metara udaljenosti od svog gola, što su asovi poput Modrića i Benzeme umeli surovo da kazne.

Izabrane vesti

REAL MADRID - ATALANTA 3:1 (1:0), ukupno 4:1

/Benzema 34, Ramos 60pen, Asensio 85 - Murijel 83/

Stadion: Alfredo di Stefano

Bez gledalaca

Sudija: Dani Makeli (Holandija)

REAL MADRID (4-3-3): Kurtoa - Naćo, Ramos (od 64. Militao), Varan, Mendi - Valverde (od 82. Asensio), Kros, Modrić - Vaskez, Benzema, Vinisijus (od 69. Rodrigo).

ATALANTA (3-4-2-1): Sportijelo - Toloi (od 61. Palomino), Romereo, Đimšiti - Mele, De Ron, Pesina (od 84. Kaldara), Gosens (od 57. Iličić) - Malinovski (od 46. Zapata), Pašalić - Murijel (od 84. Mirančuk).

---------------------------------------------------

Zidanova ekipa je potom bukvalno sakrila loptu od protivnika, maksimalno je usporila ritam i pokušavala da isprovocira Atalantu da se otvori. Gasperiniju je bio neophodan gol, pa je već na poluvremenu umesto Marija Pašalića uveo Duvana Zapatu, posle čega je umesto povređenog Gosensa ušao Josip Iličić. Pre toga je situaciju mogao da reši Vinisijus Žunior, koji je prošetao kroz kompletnu odbranu protivnika, izašao pred Sportijela, ali je onda nonšalantno šutirao. Ipak, kapitualacija gostiju je bila neizbežna. Upravo je Vinisijus bio taj koji je u 59. minutu kaznio lošu povratnu loptu Josipa Iličića, uraganski se stuštio u kontranapad, a Rafael Toloi je izabrao najgori mogući trenutak da podmetne nogu. Posle gledanja snimka dosuđen je jedanaesterac, koji je u pogodak pretvorio Serhio Ramos.

Atalanta je uspela da podigne nivo igre nakon drugog primljenog gola. Da bi moglo da dođe do promene rezultata najavio je Duvan Zapata u 76. minutu, koji se našao u odličnoj prilici, ali je Tibo Kurtoa iz te situacije izašao kao pobednik. Boginja provincije je na neki način dobila zasluženi oproštaj od Lige šampiona u 83. minutu, kada je Luis Murijel na sjajan način pogodio iz slobodnog udarca sa oko 22-23 metara udaljenosti. Ipak, praktično čim se krenulo sa centra sve je bilo rešeno. Lukas Vaskez je fantastično pronašao pukotinu u protivničkoj odbrani, potpuno sam je izbio po desnom boku, a onda nesebično pronašao Asensija na drugogj stativi.

Real Madrid još nijednom nije oduševio ove sezone, u grupnoj fazi takmičenja je imao dosta komplikacija, ali je osminu finala prošao bez ikakve neizvesnosti. Kraljevski klub sada spokojno dočekuje rivala u četvrtfinalu i više niko ne sme da ga otpiše iz borbe za samu završnicu takmičenja, jer ovaj tim ima dovoljno iskustva i kvaliteta da svima pomrsi konce u Ligi šampiona, pa što da ne i da se umeša u borbu za sam trofej, ako se poklope kockice u samom finišu sezone.

LIGA ŠAMPIONA, OSMINA FINALA

REVANŠI

Utorak

Mančester Siti - Menhengladbah 2:0 (2:0)/prvi meč 2:0/

/De Brujne 12, Gundogan 18/

Real Madrid - Atalanta 3:1 (1:0)/prvi meč 1:0/

/Benzema 34, Ramos 60pen, Asensio 84 - Murijel 83/

Sreda

21.00: (1,35) Bajern (5,30) Lacio (8,00) /prvi meč 4:1/

21.00: (2,35) Čelsi (3,00) Atletiko Madrid (3,40) /prvi meč 1:0/

*** kvote su podložne promenama

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara