Ovo je već agonija: Iturbeu treći put propao transfer u Đenovu

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.01.20. | 17:35

Brzonogi fudbaler prošao medicinske preglede, ali su pregovori između dva kluba propali

Huan Manuel Iturbe i Đenova, ovo postaje agonija! Argentinskom fudbaler, koji je igrao za paragvajsku reprezentaciju, trećio put u poslednjih pet godina propao je transfer na Luiđi Ferarisu, a ovoga puta je situacija bila najbliža realizaciji. Iturbe je danas prošao medicinske preglede, čekalo se da i zvanično podigne dres novo kluba, ali je onda sve propalo. Kako piše Đanluka di Marcio, pregovori su prekinuti jer Đenova i meksički Pumas nisu uspeli da proađu zajednički jezik oko prodaje igrača.

Prethodno se pominjalo da bi Iturbe trebalo da stigne na pozajmicu do kraja sezone, uz opciju otkupa na kraju sezone za 4.000.000 evra. Ipak, Meksikanci to očigledno nisu želeli da prihvate. Brzonogi vezista je došao nasmejan na preglede, kao da nije slutio da bi nešto moglo da se izjalovi, ali se izjalovilo, pa će ostati u Pumasu.

Izabrane vesti

Iturbe (26) je imao krajnje uzbudljivu karijeru do sada. Rođen je u Buenos Ajresu, ali je kao dete otišao u Paragvaj, gde se afrimisao i zaigrao u Sero Portenju. Vratio se u Argentinu 2010. godine, odakle je godinu dana kasnije prešao u Porto za obeštećenje od 4.250.000 evra. Zablistao je una pozajmici u Veroni 2013. godine, pa ga je klub sa Bentegodija otkupio na kraju sezone za 15.000.000 evra i preprodao Romi za 24.500.000. Ipak, u Rimu je razočarao, pa su sledile pozajmice u Bornmut, Torino i Klub Tihuanu. Meksikanci su ga otkupili u julu 2018. godine, a potom je završio u Pumasu, gde mu aktuelni ugovor ističe na leto 2021. godine. U međuvremenu se bezuspešno javljala Đenova, koja ni večeras nije uspela da kompletira posao.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara