Ovo mora da boli! Dijata u 92. oteo Turcima kartu za proleće (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.11.19. | 20:57

Klub Briž nadomak selidbe u Ligu Evrope

Boli. Sigurno da boli. Tri minuta delila su Galatasaraj od gotovo izvesnog prolaza u evropsko proleće, ali... Stigla ga je kazna. Zbog čuvanja rezultata umesto otvorene igre pred svojim navijačima. Igrao se 92. minut kada je Krepin Dijata poslao loptu u mrežu Turaka za 1:1. Za veliki bod Klubu Brižu, koji je sada na „pol poziciji“ da se preseli u Ligu Evrope.

Slobodno može da se kaže da je zasluženo. Galatasaraju je samo pobeda odgovarala, da prestigne Belgijance na tabeli uoči poslednjeg kola. I poveo je, već u 11. minutu, kada se Adem Bujuk sjajno snašao ispred gola Minjolea i poslao mu loptu iza leđa – 1:0.

Izabrane vesti

Malo pomalo, Turci su počeli da se povlače, sve manje da igraju, dok je Klub Briž preuzimao konce igre, jer je sada njemu odgovarala samo pobeda. Došlo se i do sudijske nadoknade, ali gola za goste nije bilo. Sve manje nade, vreme je curilo...

Nije da nije bilo šansi, dobrih akcija plavo-crnih, ipak, nekad lopta neće da sluša. I došao je 92. minut. Krepin Dijata je s krila povukao loptu unutra i odapeo kiflu u dalji ugao. I pogodio. Hladan tuš usred Istanbula. Sevnuo je i crveni karton za goste zbog preteranog slavlja. Usledilo je i pet žestokih minuta da se odbrani taj bod.

Uspeli su Belgijanci. Sačuvali su 1:1 i sada im se smeši selidba u Ligu Evrope. Jer, raspored je takav da u poslednjem kolu dočekuju Real Madrid, dok Galatasaraj ide u goste Pari Sen Žermenu. Realno, teško da će se na tabeli nešto promeniti nakon tih poslednjih 90 minuta fudbala.

Ovim rezultatom je Real Madrid obezbedio prolaz u drugu fazu Lige šampiona, bez obzira na ishod utakmice sa Pari Sen Žermenom.

Foto: Reuters

LIGA ŠAMPIONA – 5. KOLO

GRUPA A

Galatasaraj – Klub Briž  1:1 (1:0)
/Bujuk 11 – Dijata 92/

21.00: (2,50) Real Madrid (3,40) Pari Sen Žermen (2,75)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara