Arauho u akciji (© AFP)
Arauho u akciji (© AFP)

Ovoga puta je Guliver vezao Liliputance (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.02.23. | 23:04

Ronald Arauho dominira odbranom Barselone koja je pobedom nad Viljarealom napravila još jedan korak ka tituli – 1:0

Rešila je Barselona da vrati titulu na Nou Kamp i deluje, makar u ovom delu sezone, da nema odgovarajuću konkurenciju. Preskočila je još jednu prepreku, tamo gde je nekad umela da se saplete, međutim, sad je razlika u klasi takva da je Viljareal savladala rezultatski minimalno, a igrački dovoljno.

Opet su Katalonci dobili „samo“ 1:0, već sedmi put u sezoni. Izgleda da je to oproban recept da se osvoji pehar, jer kod renovirane generacije impresivno deluje – defanziva. Opet Ćavijeva ekipa nije primila gol, a to je najbolji način da se udare temelji konačnog slavlja. Kad je pozadi sve obezbeđeno, onda je napadu lako.

Izabrane vesti

Za novu pobedu Barselone jednako su zaslužni strelac Pedri i štoper Ronald Arauho. Prvi, zato što je završio sjajnu akciju u 18. minutu i posle duplog pasa matirao iskusnog Pepa Reinu, čime je potvrdio da izrasta u veliku zvezdu i da mu je preciznost za zavidnom nivou, pošto je od poslednjih devet udaraca u okvir gola na terenima Primere šest završilo u mreži.

Ako je Pedri presudio na jednom kraju terena, onda je Arauho na drugom potvrdio da navijači Barselone mogu mirno da spavaju bez obzira što se nedavno penzionisao dugogodišnji komandant odbrane, Đerar Pike. Jeste odavno u prvom timu, tačno je da su mu 23 godine, međutim, posle one početne Ćavijeve sezone kad je pokazao da mu zasita veruje – setite se samo El Klasika na „Bernabeu“, 4:0 – u ovoj je dodatno napredovao i pokazao da je oslonac ekipe. Kakav je doprinos još jednoj pobedi videlo se u intervencijama. Makar četiri puta je sjajno reagovao, čisto, bez faula, elegantno i precizno, a opet dovoljno autoritativno da je dovodio do ludila ofanzivce Viljareala. Probali su da mu nadude Jeremi Pino i Banea, čuvao je iskusnog Moralesa, ni Čukvueze se baš nije primakao Ter Štegenu. Pored Arauha su fudbaleri u žutom izgledali kao Liliputanci naspram Gulivera.

Ona akrobatska intercencija iz 59. minuta kad je osujetio Pina maltene u gol-šansi svedočanstvo je o partiji Ronalda Arauha. Kad je on na nivou onda nikog nije briga što je napad, čak i sa Robertom Levandovskim, ostao bez udarca u okvir gola tokom drugog poluvremena.

Barsa je tako četvrti put uzastopno dobila Viljareal u gostima, vezala 11 pobeda u svim takmičenjima, na poslednjih sedam mečeva primila je samo jedan gol i pobegla Real Madridu na dvocifrenu bodovnu razliku, makar dok novi prvak sveta ne završi meč sa Elčeom u sredu.

PRIMERA – 21. KOLO

Petak

Kadiz - Đirona 2:0 (2:0)

/Eskalante 6, Gvardiola 34/

Subota

Almerija - Betis 2:3

/Suarez 27, Kosta 63 - Rodri 6, Kanales 42, Gvardado 70/

Sevilja - Majorka 2:0 (2:0)

/En Nesiri 28, Hil 40/

Valensija - Atletik Bilbao 1:2 (1:1)

/Kastiljeho 17 - Vilijams 30, Sanset 72/

Nedelja

Hetafe - Rajo Valjekano 1:1 (0:1)

/Unal 77 - Arambari 38ag/

Selta - Atletiko Madrid 0:1 (0:0)

/Depaj 89/

Valjadolid – Osasuna 0:0

Viljareal – Barselona 0:1 (0:1)

/Pedri 18/

Ponedeljak

21.00: (3,45) Espanjol (3,05) Sosijedad (2,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BarselonaRonald ArauhoPedri

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara