Ognjen Ožegović (©MN Press)
Ognjen Ožegović (©MN Press)

Ožegović posle sezone karijere blizu 17. kluba, put vodi Orlovim Mostom do armijskog stadiona

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.05.24. | 14:23

Mesto trećeg strelca Grčke garantuje ugovor ovom dečku

Važio je Ognjen Ožegović u tinejdžerskim godinama za jednog od najtalentovanijih srpskih napadača, nastupao za reprezentacije do 17, 19 i 21 godine, ali je tokom seniorske karijere tek povremeno pokazivao zašto je prilikom dolaska u Partizan 2017. godine tadašnji Sportski direktor crno-belih Ivica Ilijev rekao čuvenu "Ja garantujem za ovog dečka" i tako pokušao da spusti tenzije povodom Ožegovićevog dolaska među crno-bele i njegove prošlosti u Crvenoj zvezdi.

Dečko iz Gradiške je za Partizan odigrao 56 utakmica i dao 18 golova, a po odlasku iz Humske konstantno je menjao klubove. Sada ima 30-godina i iskustvo nastupanja za 16 različitih klubova na seniorskom nivou. Aktuelna sezona bile je Ožegovićeva najefikasnija u karijeri van granica Srbije, sa čak 16 pogodaka dresu grčke Kifisije (toliko je dao i za Čukarički u sezoni 2016/17). Statusom trećeg strelca tamošnje Superlige zavredeo je srpski centarfor interesovanje drugih klubova, a prema pisanju bugarskih medija najviše je zagrizao CSKA iz Sofije.

Izabrane vesti

Ugovor iskusnog napadača sa klubom iz jednog od najbogatijih atinskih predgrađa ističe po završetku sezone, pa bi trećeplasirani tim bugarskog prvenstva trebalo da dobije Ožegovića bez obeštećenja.

Kao da se Ožegović pretplatio na igranje na armijskim stadonima. Posle stadiona prepoznatljivog po nazivu JNA, imaće šansu Ognjen da pokaže šta ume i na stadionu Bugarske Narodne Armije iliti Vasil Levskom, tik uz stajališe metroa po nazivu Orlov most.

Bio bi to Ožegovićev 17. klub u dvanaestogodišnjoj seniorskoj karijeri. Do sada je nosio dresove Crvene zvezde, Banata iz Zrenjanina, Voždovca, Rada, Jagodine, Borca iz Čačka, Vojvodine, Čančun Jataija, Čukaričkog, Partizana, Arsenal iz Tule, Darmštata, Adanaspora, Manise i Volosa.


tagovi

Ognjen Ožegović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara