Pala prva trenerska glava u Premijer ligi

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.08.22. | 11:09

Bornmut smenio Skota Parkera

Svega četiri utakmice i 360 minuta fudbala bili su dovoljni da vidimo i prvu smenu u engleskoj Premijer ligi. Prema očekivanjima, otkaz je dobio Skot Parker, čiji je Bornmut prošlog vikenda doživeo katastrofalan poraz na Enfildu (0:9).

Opšte je mišljenje da Parker nema dovoljno kvalitetan igrački kadar da bi izvukao ovaj tim na površinu, o tome je i sam pričao posle okršaja sa Redsima, ali je neko morao preuzme odgovornost posle 16 primljenih golova u prethodne tri utakmice.

Izabrane vesti

Parkeru u ovom trenutku nije pomoglo ni to što je prošle sezone na sjajan način sa svojim timom izborio promociju u elitni rang takmičenja, ali je klupskim čelnicima očigledno zasmetalo što ih je indirektno okrivio za neuspehe na startu sezone. To otkrivaju i reči suvlasnika Bornmuta Maksima Devina, koji je izrazio zahvalnost Parkeru za prošlu sezonu i potom dodao:

"Da bismo nastavili da napredujemo kao tim i klub u celini, moramo bezuslovno da budemo usklađeni u našoj strategiji upravljanja kluba. Takođe, moramo da pokažemo i veru i poštovanje jedni prema drugima. To je pristup koji je ovom klubu doneo toliko uspeha u novijoj istoriji i od njega sada nećemo odstupiti. Naša potraga za trenerom počinje odmah", rekao je suvlasnik Bornmuta.

U međuvremenu, ekipu će preuzeti i u sredu protiv Vulverhemptona predvoditi Geri O'Nil, a pomagaće mu Šon Kuper i Tomi Elfik.

Parker je Bornmut preuzeo u julu 2021. godine i na sjajan način ga uveo u Premijer ligu. Rastanak je usledio posle 55 mečeva, 29 pobeda, 13 remija i 13 poraza. Ipak, ovi poslednji su bili previše teški za sve u klubu, pa je došlo do rastanka.


tagovi

Skot Parker

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara