©AFP
©AFP

Panatinaikos posle preokreta pokorio Pirej: Terimova četa štuca, ali ne odustaje od trke za tron

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.03.24. | 21:53

Zeleni bolji od najvećeg rivala (3:1)

Štucanje protiv autsajdera, rutiniranje rivala iz gornjeg doma - tako u prethodnih mesec dana deluje Panatinaikos u prvenstvu, pa je pred timom Fatiha Terima posle Arisa pao i Olimpijakos (3:1), dok su mu u međuvremenu bodove remijima otkidali Lamija, Kifisija i Ofi.

Pobeda u Pireju ostavila je Zelene u trci za prvo mesto, međutim za buđenje zveri bio je neophodan prvi korak domaćina koji je Olimpijakos načinio u 24. minutu. Tim Hoze Luisa Mendilibara je poveo golom Danijela Podensea u 24. minutu kada je Portugalac dobio loptu od sunarodnika Andrea Orte na levom boku odakle je uputio neodbranjiv udarac u dalji ugao, pod prečku.

Izabrane vesti

Radost Olimpijakosa je trajala do završnice prvog poluvremena, a onda su gosti u osam minuta režirali preokret. Izjednačujući pogodak bio je delo Anastasiosa Bakasetasa u 41. minutu, pošto je ofanzivac ispratio kontru saigrača i odbijenu loptu poslao u mrežu.

Nadoknađen zaostatak nije bio povod da gosti uspore, te je u nadoknadi prvog poluvremena Fotis Joanidis potpisao potpuni preokret. Još jednom je Panatinaikos stigao do gola iz popravnog, a ovaj put je pogotku prethodio pokušaj Bakasetasa, posle kojeg je odbijena lopta stigla do 24-godišnjeg napadača.

Protivnika u nokdaunu izabranici Fatiha Terima su dokusurili u 70. minutu, a ponovo je egzekutor bio Joanidis koji je umeo da iskoristi asistenciju Bernarda.

Pobedom posle preokreta gosti su drugi put u nešto više od mesec dana savladali najvećeg rivala. Početkom februara rezultat je u Atini bio 2:0 zahvaljujući strelcima Bernardu i Eremefu. Trijumfom u Pireju Panatinaikos je pretekao večerašnjeg rivala, preuzeo treću poziciju i ostao na tri boda zaostatka u odnosu na lidera AEK.

Slavljem u derbiju Terimov tim je prekinuo niz pobeda crveno-belih, ali i dodatno podigao samopouzedanje pred dva vrlo važna izazova, protiv PAOK-a i AEK-a.


tagovi

GrčkaGrčka 1OlimpijakosPanatinaikos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara