FOTO: Reuters/ Printscreen
FOTO: Reuters/ Printscreen

PAO dobio "klošarski" derbi za zelenim stolom, dijagnoza "opasnog" doktora nije preinačena

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.02.24. | 18:14

Sportski arbitražni sud u Lozani potvrdio odluku disciplinske komisije u Grčkoj, ali i vratio Olimpijakosu jedan bod

Kompletna grčka javnost (ili bar njen civilizovani deo) bila je zgrožena dešavanjima na velikom atinskom derbiju Olimpijakosa i Panatinaikosa odigranom 22. oktobra. Uvek je tamošnja fudbalska liga bila plodno tlo za promociju huligana ekstremne kategorije, a duel odigran pre nešto više od četiri meseca na Karaiskakisu pomerio je granice za lestvicu iznad. Rezervni igrač Panatinaikosa Huankar pogođen je petardom u 49. minutu pri rezultatu 1:1, nakon čega je meč prekinut, a u zvaničnom kliničkom izveštaju doktora Hristosa Gogosa stajalo je da je Španac doživeo potres mozga i delimično izgubio sluh.

Čitava situacija dobila je sve odlike sapunice u danima posle meča, kada je prvi čovek crveno-belih Vangelis Marinakis "iščačkao" fotogrofaiju pomenutog doktora sa šalom Panatinaikosa i optužio ga da je lažno dijagnostikovao potres mozga igraču Zelenih. Relevantni mediji u Grčkoj osudili su dešavanja na utakmici, nazivali je "klošarskim derbijem", a prvenstvu dodelili tragikomičan epitet "lige opasnih doktora". Na prvobitnu odluku Disciplinske komisije Superlige Grčke da pobeda bude dodeljena gostima službenim rezultatom 3:0, a Olimpijakosu oduzet jedan bod, klub iz Pireja žalio se najvišoj instanci u Lozani. Nije žalba bila potpuno uzaludna, pošto je taj jedan oduzeti bod vraćen, ali je pobeda Panatinaikosa službenim rezultatom potvrđena.

Izabrane vesti

Najveće kontroverze izazvao je zapisnik italijanskog arbitra Fabija Miretija koji je sudio utakmicu. On je u njemu napomenuo da mu je sudija Gogos prvo rekao da je Huankarovo stanje dobro, da bi oko 60 minuta kasnije promenio dijagnozu i konstatovao da je Huankar doživeo potres mozga i privremeno izgubio sluh. Predsenik Olimpijakosa optuživao je doktora da je izveštaj promenio u dosluhu sa ljudima iz PAO-a, dok je on negirao takve navode i pravdao se rečima da stadion Jorgos Karaiskakis nema odgovarajuća tehnološka sredstva za precizno utvrđivanje stanja igrača i da je zato došle do promene dijagnoze.

(6,75) OFI (4,20) Panatinaikos (1,50)

Nije se ni tu zaustavio i onda otkrio sadržaj jedne poruke koju mu je doktor Gogos poslao, "Gospodine Marinakis, upravo dobijam poruke gde mi psuju majku i prete smrću". Branio se vlasnik 47 puta šampiona Grčke da Gogos nije mogao da ih dobije od ljudi iz Olimpijakosa, jer ga niko od njih prethodno nije ni poznavao.

Kako bilo, sada je sve završeno, a Panatinaikos može da bude zadovoljan kompletnim ishodom. Posle 25. kola Superlige lider je AEK sa 58 bodova, PAOK ima 57, Panatinaikos 55, a Olimpijakos 54 (do danas imao 53). Narednog vikenda na programu je poslednje kolo takozvanog regularnog dela sezone, nakon čega sledi ultimativno zanimljiv i bez dileme dramatičan plej-of.



tagovi

OlimpijakosPanatinaikosGrčka 1Grčka Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara