Pao rekord Mateje Kežmana! Posle 19 godina, PSV ima najskupljeg fudbalera u istoriji

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.06.19. | 13:16

Filipsovci pobedili Porto

Jedan od najdugovečnijih klupskih transfer rekorda je danas pao.

Posle 19 godina odolevanja je srušen rekord Mateje Kežmana kao najskuplje igrača u istoriji PSV Ajndhovena. Tog leta 2000. godine, slavni holandski klub je platio Partizanu 28.000.000 nemačkih maraka za jednog od najtalentovanijih napadača Evrope u tom trenutku. Prevedeno u evre, danas se taj transfer vodi kao 14.000.000 evra.  

Izabrane vesti

A danas je PSV konačno platio više od toga. Za 15.000.000 evra je od RB Lajpciga kupljeno portugalsko krilo Bruma. Klub iz Ajdnhovena je i zvanično potvrdio transfer posle lekarskih pregleda. Ugovor je potpisan na četiri godine.

Bruma ima samo 24 godina, ali jako mnogo iskustva u karijeri. Rođen u Gvineji Bisao, kao dete se preselio u Portugaliju. Ponikao je u čuvenoj akademiji Sportinga iz Lisabona odakle je kao jako mald otišao u Galatasaraj. Istanbulski velikan ga je pozajmljivao Gacijantepu i Real Sosijedadu da bi ga pre dve godine prodao Lajpcigu za 12.500.000 evra.

U Nemačkoj je Bruma imao dobre i loše momente, ali utisak je da nije iskazao pun potencijal. Ipak, u Ajndhovenu veruju da mogu da iz njega izvuku maksimum i vrate ga na nivo igara za Galatasaraj. Zato su rešili da sruše klupski rekord i da pobede u trci sa Portom koji je bio jako zainteresovan za Brumu. Pre samo nekoliko dana je izgledalo kao gotova stvar da će se Portugalac vratiti u domovinu, ali PSV ga je ubedio da obuče crveno-beli dres.

(FOTO: PSV)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara