Nejmar (©Reuters)
Nejmar (©Reuters)

Parižani u problemu, Nejmar ne igra finale Kupa Francuske

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.05.21. | 16:17

Pari sen Žermen će izaći na megdan Monaku bez jednog od najboljih igrača

Kako je preneo francuski Ekip, Nejmar će propustiti finale Kupa Francuske zbog suspenzije. Naime, Brazilac je u samo 10 dana sakupio tri javne opomene, što je rezultiralo zabranom igranja u trajanju od jedne utakmice. Kako odluka stupa na snagu od 17. maja, najskuplje plaćeni fudbaler svih vremena će moći da pomogne ekipi dan ranije protiv Remsa u ligi, ali ne i 19. maja, kada je zakazano finale sa Monakom (21.15).

Nedelja, 21.00: (1,12) PSŽ (10,0) Rems (17,0)

Izabrane vesti

Kako stoje stvari, PSŽ bi mogao da ostane bez najvažnijih trofeja ove sezone. Naime, iako su osvojili pehar u Superkupu, ispali su u polufinalu Lige šampiona, u ligi kaskaju tri boda za vodećim Lilom na dva kola do kraja, a na megdan Kneževima u borbi za trofej kupa će izaći bez jednog od ključnih igrača.

Nejmar je u polufinalnoj utakmici Kupa Francuske protiv Monpeljea u igru ušao sa klupe u 86. minutu, samo četiri minuta kasnije zaradio je žuti karton. PSŽ je slavio posle boljeg izvođenja jedanaesteraca (Brazilac je bio među preciznim izvođačima), ali će ekspresno zarađena javna opomena koštati 29-godišnjeg ofanzivca nastupa u finalu. U Francuskoj tri žuta kartona u kratkom vremenskom roku dovode do suspenzije, ali ne automatski. Za razliku od situacija u kojima je dodeljen crveni karton, u ovom slučaju zaseda disciplinska komisija, koja potom donosi odluku o zabrani igranja.

Sam Brazilac je bio svestan da će ga žuti karton koštati nastupa u finalu, pa je na društvenim mrežama istakao kako veruje da je odluka glavnog arbitra da mu pokaže žuti karton bila lična.

"Igram pet minuta, napravim faul i on mi da žuti karton bez razmišljanja. Hvala vam što ste me suspendovali za finale. Mislim da je ovo bilo lično", napisao je Brazilac posle utakmice sa Monpeljeom.

Klub bi mogao da uloži zvaničnu žalbu, kojom bi mogao da odloži suspenziju, pa bi u tom slučaju Brazilac propustio poslednji meč u sezoni protiv Bresta. Ostaje da se vidi hoće li uspeti u tome.

Podsetimo da je Nejmar nedavno produžio ugovor sa klubom do leta 2025. godine. Ove sezone je zbog povreda upisao samo 29 nastupa u svim takmičenjima za Svece i pritom postigao 16 golova i zabeležio 10 asistencija.


tagovi

Pari Sen ŽermenNejmarMonakoKup Francuske

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara