(©Starsport)
(©Starsport)

Partizan dobio pomoć: FSS uplatio 2.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.10.23. | 17:06

„Savez uvek pomogne svakom klubu i svakoj instituciji kad može“, kaže potredsednik Nedimović

Upao je Partizan u velike finanijske probleme zbog preranog ispadanja iz Evrope i činjenice da ove sezone neće od Lige konferencije zaraditi 7.000.000 evra kao u prethodne dve. A, pritom nije bilo ni velikih transfera u inostranstvo da se na taj način rupa u kasi popuni.

Uoči UEFA monitoringa, koji je obavezan da bi klub dobio licencu za igranje u Evropi, Partizan je zatražio pomoć od Fudbalskog saveza Srbije. Generalni direktor crno-belih Miloš Vazura je poslao pismo srpskoj Kući fudbala i zamolio za pomoć u visini od 2.000.000 evra.

Izabrane vesti

I po svemu sudeći, a dan ili dva pre 31. oktobra kada je poslednji dan uoči UEFA preseka, pomoć je stigla na račun kluba iz Humske 1. Informacija da je novac stigao Partizanu je poletela kroz medijsko nebo, a potpredsednik FSS-a Branislav Nedimović je za Mozzart Sport na tu temu rekao:

„Fudbalski savez Srbije uvek pomogne svakom klubu i svakoj instituciji kada to može, pogotovo onima koji reprezentuju naš fudbal u inostranstvu“, istakao je Nedimović.

Čudnovata je sezona u Partizanu, krenula je katastrofalno od sporo i traljavo urađenog prelaznog roka, preko debakla u Evropi, pa sve do nedavnog istupa trenera Igora Duljaja koji je rekao da fudbaleri ne dobijaju novac i da neki „nemaju za mleko deci“, dok drugima preti „izbacivanje iz stanova“ jer nemaju za kiriju. Ali i pored svega toga, crno-beli igraju perfektno u domaćem prvenstvu i prvi su na tabeli, dobijajući utakmice sve lakše i lakše.

Finansijska pomoć FSS-a će pomoći Partizanu da, verovatno, prebrodi prvi UEFA monitoring, ali će nešto morati u Humskoj da se dogodi do narednog, koji je 31. januara, da bi crno-beli dobili licencu da narednog leta ponovo krenu u evropsku odiseju.



tagovi

FK PartizanBranislav NedimovićFudbalski savez SrbijeMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara