Partizan igra da oči zabole, vratio se u eru mučenja sa Đukićem i Batom Mirkovićem

Vreme čitanja: 4min | sub. 23.07.22. | 22:59

Samo 0:0 sa TSC-om u projektovanom derbiju trećeg kola Mozzart Bet Superlige Srbije

Dresovi novi – Partizan stari. Nadali su se u Humskoj da će u novoj garnituri ukrasti premijeru pred Grobarima u Mozzart Bet Superligi, a ispostavilo se da je duel sa TSC-om predstavljao povratak u prošlost. Ružnu. Iz vremena Miroslava Đukića i(li) Zorana Mirkovića kad je svaka utakmica bila mučenje. Tako je delovala ova u trećem kolu prvenstva gde je beogradski sastav izgledao kao da je prvi put u životu video loptu i da ne zna šta s njom da radi.

Bez stila i kreacije, a sa dosta grešaka i vraćanja lopte unazad. Da je mali derbi ove runde potrajao još 90 minuta, stekao se utisak da opet domaćin ne bi našao način da nađe put do cilja, pa je ekipa iz Bačke Topole reprizirala podvig sa prvog gostovanja na Topčiderskom brdu, kad je takođe remizirala – 1:1.

Izabrane vesti

Igra je bila takva da oči zabole navijače. Nikakva. To važi za oba sastava, samo što je domaćinu poen malo, a gostu taman. Posle 270 minuta fudbala u novoj sezoni imaju po pet bodova i već sad napad na titulu iz vizure crno-belih izgleda neutemeljeno, dok ambicije sastava Žarka Lazetića da se vrati u UEFA takmičenja imaju potporu.

Tokom gostovanja na Čairu do izražaja je došla Partizanova „kratka“ klupa, a u duelu sa TSC ga je zahvatio efekat kratkog ćebeta. Taman se pokrije preko bedara, ostanu mu noge da se mrznu, iako se publika u Humskoj suštnski preznojavala, ne samo zbog vrele beogradske noći. Za razliku od meča sa Radničkim, kad su Nišlije ostvarile prednost na sredini terena, sad je Ilija Stolica rešio da sa većim brojem fudbalera defanzivnih karkterisitka osujeti kreaciju rivala, što je rezultiralo zaustavljanjem napada gostiju maltene u začetku, međutim, osetilo se da se napred davi. Da nema čime da se pojavi u navali, da mu nedostaje čovek sposoban da povede akciju, pogotovo završi.

Saznanje da su utakmicu ispred odbrane počeli Patrik Andrede, Saša Zdjelar i Kristijan Belić, te da im je kvaranje jači adut nego izgrdnja, doveo je to toga da crno-beli pate svaki put kad bi pokušali da se približe kaznenom prostoru ekipe Žarka Lazetića. Ni Bibars Natho se nije pretrgao u ofanzivnim kreacijama, mada je i sam više defanzivni vezni nego „desetka“, te je Rikardo Gomeš ostao bez upotrebljivih lopti i ograničen samo na jedan pokušaj. U takvim okolnostima donekle je odskočio Aleksandar Lutovac probojima desnom stranom, dok je po domaćina poražavajuće saznanje da su jedine dve šanse pre pauze imali odbrambeni fudbaleri: štoper Igor Vujačić poluvolejom levom i bek Slobodan Urošević (desnicom!) posle čijeg pokušaja je golman Veljko Ilić skrenuo loptu na stativu.

Kad su Grobari uočili da povici „Napadaj, napadaj, Partizane, napadaj“ nisu delotvorni okomili su se na rukovodioce i skandiranjem „Uprava, napolje“ stavili do znanja šta misle o aktuelnom trenutku kluba, dok se ekipa mučila da probije dobro postavljen blok TSC-a.

Posvećeni mahom odbrani, gosti jedva da su uspeli da se pojave pred Nemanjom Stevanovićem – baš zbog te defanzivne orijentacije u vezi – ali su i takvi uspeli da stvore dve situacije koje su zamirisale na pogodak. Jednu nije iskorisito štoper Josip Čalušić, drugu Miloš Cvetković, a činjenica da je i Lazetićeva ekipa pretila preko odbrambenih fudbalera ilusturuje skroman kvalitet fudbala.

I tako skoro sve vreme. Malo ubrzanje Parnom valjku doneli su Kvinsi Menig i debitant Fuseni Dijabate, kreirali jednu akciju vrednu pomena – novajlija iz Trabzona za Holanđanina – potom je bivši fudbaler Tventea imao jedan ambiciozan pokušaj, ukazala se šansa i Lutovcu, ali sve što se tiče Partizana je bilo neubedljivo. Sporo, tromo, oporo, negledljivo. Čak i kad je rezervista Samed Baždar u završnici umalo razveselio navijače.

Ništa bolji nije bio ni TSC, s tim što su mu ambicije bile drugačije. Žarko Lazetić je postavio igru da ne izgubi. I nije. Čak je mogao do berićeta da Đakovac nije dvaput blokiran u nastavku, probio je jednom levom stranom Aranđel Stojković, ali ovo je bila jedna od onih utakmica u kojima je, za prikazano, po bod premija i jednima i drugima.

Kad bi za ovaj prikaz moglo da se ne dobije ništa to bi bilo najpravednije.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE

PARTIZAN – TSC 0:0

Beograd.

Stadion Partizana.

Sudija: Milan Mitić 7.

Partizan (4-2-3-1): Stevanović - – Lutovac 6 (od 78. Živković -), Vujačić 6, Saničanin 6, Urošević 6 – Zdjelar 5, Belić 6 (od 78. Petković -) – Terzić 5 (od 57. Dijabate 5,5), Natho 5 (od 57. Menig 5), Andrade 5 (od 89. Baždar -) – Rikardo 5.

TSC (3-5-2): Ilić 6,5 – Stojić 6, Antonić 6,5, Ćalušić 6 – Cvetković 6,5 (od 84. Stanojlović -), Stojković 6,5, Đakovac 6, Kuveljić 6 (od 84. Krpić -), Jovanović 6 (od 72. Tomanović 6) – Ratkov 5 (od 61. Stanojev 5,5), Vukić 5.

Igrač Utakmice: Veljko Ilić (TSC) - 6,5

MOZZART BET SUPERLIGA – 3. KOLO

Petak

Javor - Novi Pazar 2:1 (2:1)

/Gojković 11, Luković 15 – Joksimović 27/

Subota

Partizan - TSC 0:0

Radnik - Radnički 1923 0:0

Nedelja

18.55 (1.60) Čukarički (3.70) Napredak (6.25)

21.00 (1.57) Vojvodina (3.90) Spartak (6.25)

21.00 (1.90) Voždovac (3.45) Mladost GAT (4.20)

21.00 (16.0) Mladost Lučani (7.50) Crvena zvezda (1.17)

Odloženo

Kolubara – Radnički Niš

***Kvote su podložne promenama



tagovi

MOZZART Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara