Saša Zdjelar i Miloš Jojić (© Star sport)
Saša Zdjelar i Miloš Jojić (© Star sport)

Partizan iznad Zvezde prvi put posle 1.519 dana

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.07.21. | 22:59

Najava uzbudljivijeg šampionata?

Nešto novo u srpskom fudbalu. Sezona samo što je počela, a desilo se nešto nesvakidašnje. Bar za prilike kakve vladaju u poslednje vreme:

Partizan je iznad Crvene zvezde!

Izabrane vesti

Da, jeste prvo kolo, jeste da tabela u ovako ranoj fazi šampionata ne mora ništa da znači, ali je isto tako tačno da ovakvo stanje dugo nije viđeno. Precizno: 1.519 dana ili četiri godinje, mesec i 27 dana. Do obrta je došlo posle remija aktuelnog prvaka sa Vojvodinom u petak veče (0:0) i pobede sastava Aleksandra Stanojevića nad Proleterom u Novom Sadu (4:0), pa posle početnog superaligaškog kola tim iz Humske bolji stoji u odnosu na večitog rivala.

Poslednji put Partizan je bio iznad Crvene zvezde na tabeli 21. maja 2017. Tog dana je ubedljivom pobedom nad Mladosti iz Lučana (5:0) tim Marka Nikolić osigurao naslov prvaka, prvenstvo okončao sa tri boda više od komšija (58:55, posle deljenja poena u plej-ofu) i kasnije sve vreme ili trčao rame uz rame sa najvećim rivalom ili mu gledao u leđa.

Do danas.

Bili su Partizan i Zvezda poravnati na startu takmičarske 2017/18, tako što je Parni valjak prvenstvo počeo pobedama nad Mačvom (6:1), Javorom (2:1) i Spartakom (1:0), dok su crveno-beli bili sigurni protiv Radničkog iz Niša (3:0), Rada (2:0) Čukaričkog (3:0). A onda se sastav Miroslava Đukića okliznuo na svom terenu protiv Voždovca (1:3), da bi Zvezda petardom u Surdulici nad Radnikom (5:0) stekla prvi opipljiviju prednost.

Samo još jednom su crno-beli bili blizu Zvezdi za vreme njene vladavine srpskim fudbalom. Posle pobede u večitom derbiju (2:0), u devetom kolu sezone 2019/20, prišli su joj na bod i to je najmanja razlika između dva topčiderska rivala u poslednje četiri godine i kusur.

Ostalo vreme proveo je Partizan daleko iza večitog rivala. Najviše „zahvaljujući“ kiksevima u početnim kolima. Sad taj luksuz nije dozvolio. Ako se po jutru dan poznaje mogli bismo, ako ništa drugo, makar da prisustvujemo zanimljivijem šampionatu od prethodnih kad je razlika u tri od četiri navrata na kraju bila dvocifrena u koristi aktuelnog prvaka.

Partizan je pokazao ambiciju da stane na rep tom trendu.


tagovi

FK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara