Slavlje Partizanovih fudbalera (© Star sport)
Slavlje Partizanovih fudbalera (© Star sport)

Parni valjak melje od starta: Furioznih pola sata Partizana, Rikardo i Pantić plesali po kiši (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 17.07.21. | 22:48

Crno-beli ubedljivi protiv Proletera - 4:0

Pesma navijača na tribinama – ples fudbalera na terenu. Kao da su u mjuziklu, Grobari i Partizan izveli su predstavu vrednu aplauza, zagrljeni počeli novu sezonu u nadi da će se na njenom kraju radovati kao tokom kišnje subotnje večeri u Novom Sadu. Ako je suditi na osnovu performansa deluje da bi crno-beli mogli da budu konkurentni za titulu, za razliku od prethodne četiri sušne godine.

Na premijeri novog prvenstva samleli su Proleter (4:0), pokazali da su izuzetno motivisani za upuštanje u trku sa Crvenom zvezdom i da raspolažu sjajnim napadačkim potencijalom. Najbolji dokaz je činjenica da su četiri gola postigli za 19 minuta, a da su sva trojica novajlija zavredela visoke ocene za učinak u prvom superligaškom kolu.

Izabrane vesti

Najpre ofanzivci. Pokazalo se kako i bez Bibarsa Natha (ostao na klupi), sastav Aleksandra Stanojevića može da bude konkretan, domišljat, vickast prilikom izgradnje akcija, a učinkovit u realizaciji. Danilo Pantić u ulozi „desetke“ – pomeren sa levog krila u sredinu kako bi otvorio prostor bonusu Nemanji Joviću – igrao je po natopljenom igralištu kao pravi lider tima, delio lopte napred i nagovestio da je drugačiji igrač u odnosu na prethodne boravke. Rikardo Gomeš je isti kao što je bio pre dve godine. Gladan golova. U koprpodukciji dvojice povratnika iz prve ozbiljne akcije gosti su stigli do prednosti, tako što je Pantićev pas u prostor „pocepao“ odbranu tima Branka Žigića i omogućio afričkom napadaču da u situaciji „jedan na jedan“ sa Nemanjom Petrićem otvori konto. A kad pada, onda pljušti. Gde je prvi, tu je i drugi gol. Ovoga puta kao posledica Rikardove domišljatosti da u prijemu posle pasa Nemanje Jovića izbaci jednog protivnika iz igre, iz sve snage desnicom zategne i pogodi cilj.

U prvom mandatu brojao je do 26, na početku drugog dao je dva za samo četiri minuta. Na sve to, pritiskao je reprezentativac Zelenortskih Ostrva odbranu Proletera sve vreme dok je bio u igri, omogućivši Danilu Pantiću, Lazaru Markoviću i Nemanji Joviću da se naigraju fudbala do mile volje i brzopoteznim akcijama razgale nekoliko hiljada pokislih Grobara u Novom Sadu. Upravo je Jović sredinom prvog dela pobegao odbrani Slanobaraca, našao način da centrira na glavu Slobodana Uroševića i omogućio levom beku da glavom pogodi cilj, da bi tačku na furioznih pola sata Parnog valjka stavio Miloš Jojić iz slobodnog udarca.

Crno-beli su plenili odlučnošću, motivom, harizmom, brzinom, energijom i demonstracijom razlike u klasi obezbedili 11. pobedu u isto toliko međusobnih susreta sa Proleterom. Usput, sačuvali mrežu netaknutom, promovišući kao vrlo zahvalnog i trećeg letnjeg novajliju, Sinišu Saničanina, koji osim jedne manje nesigurnosti, nije imao većih problema na stadionu koji tako dobro poznaje i na koji će se vratiti već za osam dana kad se Partizan bude namerio na njegov bivši klub, Vojvodinu.

Imajući u vidu da se teren „Karađorđa“ usled obilnih padavina pretvorio u ogromnu baru, podsećajući više na bazen nego na fudbalsko igralište, razumljivo je što je Partizan spustio ritam u nastavku, ali je Stanojević taj deo iskoristio da omogući debi Marku Milovanoviću, spremi Filipa Holendera i Bibarsa Natha za Dunajsku Stredu, pružio šansu Lazaru Pavloviću i Aleksandru Lutovcu, pa mu je posle premijere šaka puna brade.

Njegov kolega Branko Žigić može samo da se pita šta bi se desilo da je Andrija Kaluđerović iskoristio dve neopreznosti gostiju u uvodnih nekoliko minuta (loše boksovanje Vladimira Stojkovića i manjak koncentracije Igora Vujačića). Uprkos ubedljivom porazu, trener Proletera je „poginuo“ hrabro, jer je izašao sa dva špica (društvo Kaluđeroviću pravio Dilan Ortiz), a u nastavku susreta preko još jednog novajlije Zorana Danoskog i rezerviste Danila Miladinovića nagovestio da bi mogao da se trka sa sebi ravnima.

Sa Parnim valjkom ne može.


SUPERLIGA SRBIJE, PRVO KOLO

PROLETER - PARTIZAN 0:4

/Rikardo 9, 13, Urošević 22, Jojić 28/

Novi Sad

Stadion: „Karađorđe“

Sudija: Aleksandar Živković

Žuti kartoni: Kojić (Proleter), Pantić (Partizan)

PROLETER (4-4-2): Petrić – Milošević (od 72. Janković), Marjanović, Joković, Bašanović – Jovanović, Kojić (od 46. Miladinović), Živojinović (od 46. Stojanović), Danoski – Ortiz (od 80. Mladenović), Kaluđerović (od 46. Mitrović). Trener: Branko Žigić.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković – Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić (od 71. Lutovac) – Marković (od 60. Natho), Pantić (od 71. Pavlović), Jović (od 60. Holender) – Rikardo (od 60. Milovanović). Trener: Aleksandar Stanojević.

SUPERLIGA, prvo kolo

Petak:

Čukarički - Voždovac 2:1 (1:1)

/Jovanović 43, 70 - Milojević 16/

Crvena zvezda - Vojvodina 0:0

Subota:

TSC – Novi Pazar 2:0 (1:0)

/Balaž ag 28, Lukić 51p/

Proleter - Partizan 0:4 (0:4)

/Rikardo 9, 13, Urošević 22, Jojić 28/

Nedelja:

18.55: (2,25) Spartak (3,30) Radnički Niš (3,25)

21.00: (1,70) Mladost (3,60) Radnički Kragujevac (5,30)

Ponedeljak:

18.55: (2,20) Radnik (3,30) Metalac (3,40)

21.00: (1,60) Napredak (3,80) Kolubara (6,00)



tagovi

Rikardo GomešDanilo Pantić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara