©Starsport
©Starsport

Partizan misli o Kelnu, Čukarički o Partizanu: Biće izazov zaustaviti Rikarda, umor rivala nije prednost

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.10.22. | 13:38

Talentovani štoper Brđana motivisan pred susret sa crno-belima

Pobedom protiv Javora (3:0) Čukarički se nakon remija sa Radničkim iz Niša rutinski vratio na pobednički kolosek i u odličnom raspoloženju dočekuje duel sa Partizanom. Gostovanje u Humskoj predstavljaće priliku za izabranike Dušana Kerkeza da protiv vicešampiona Srbije steknu realan uvid u kvalitet i potencijal, a jedan od aduta Brđana u defanzivi biće Uroš Drezgić. Povreda Darka Puškarića bila je povod da šef stručnog štaba na megdan Ivanjičanima izvede par golobradih štopera, a u prvi plan odličnom igrom izbio je Drezgić koji se zasluženo našao u timu kola Mozzart Bet Superlige.

Priznanje za sjajnu igru u utakmici 14. kola izmamilo je osmeh igrača rođenog 2002. godine koji je u prvi plan međutim stavio učinak tima.

Izabrane vesti

"Ovo mi je prvi put da sam u timu kola, mnogo mi znači taj podatak, pre svega na polju samopouzdanja. Ipak, još bitnija je pobeda i da ekipa igra dobro. Bez tima ne bi bilo ni tih individualnih priznanja", rekao je Drezgić.

Na krilima prethodnih igara Brđani će u nedelju od 18.30 gostovati Partizanu u derbiju 15. kola Mozzart Bet Superlige.

"Ne igraju Crvena zvezda i Partizan slučajno grupne faze evropskih takmičenja. Radi se o dva najbolja tima u Srbiji, to je činjenica. Za duele protiv večitih rivala nama nikad nije manjkalo motivacije, neće to biti problem ni ovoga puta. Partizan se prilično pojačao, vrlo su dobra ekipa, u sve boljoj su formi, dobre igre u Mozzart Bet Superligi nadogradili su u Evropi, slavili su u gostima protiv tima iz velike petorke, što je velika stvar", kazao je Drezgić, koji je potom pohvalno govorio o Partizanovim prvotimcima:

"Imaju vrlo iskusnu ekipu. Eto, Rikardo pogađa u skoro svakoj utakmici. Biće veliki izazov sačuvati prvog golgetera prvenstva. Moramo da budemo fokusirani, ko god da dobije šansu u Humskoj. Meč protiv Partizana biće najbolji mogući test za nas i naše ambicije, da vidimo gde smo u odnosu na najbolje timove, da li u ovom trenutku možemo ravnopravno da se nosimo sa njima".

Na gostovanju u Humskoj Drezgić će imati priliku da se susretne sa nekadašnjim saigračima, danas konkurentima za mesto bonusa među crno-belima.

"Nikola Terzić i Kristijan Belić su bili sa nama u Čukaričkom, sjajni su momci, odlični igrači, pokazali su da mogu da igraju u Partizanu. Tu je i Jović, kojeg dobro poznajem. Svi su vrlo talentovani, tu su gde treba da budu. Uglavnom, Partizan se posle nešto lošijeg starta sezone vrlo brzo podigao, čini mi se da im je maksimum bio baš protiv Kelna u gostima".

Crno-beli će večeras u susretu koji bi mogao da predstavlja evropsku prekretnicu ugostiti Keln, a iz Čukaričkog poručuju da im eventualni umor Partizana neće predstavljati bilo kakvu prednost.

"Ne obaziremo se na to da li će Partizan biti umoran ili ne posle Kelna. Oni imaju širok igrački kadar, sjajne pojedince na svim pozicijama, neće im biti problem da igraju dva meča nedeljno. Ali, i mi smo dobar tim, očekujem da budemo ravnopravni sa njima, da im se hrabro suprotstavimo, da pokušamo da ostanemo neporaženi u Humskoj".

Štopera Čukaričkog, inače člana mlade reprezentacije Srbije, raduje činjenica da će u Humskoj igrati pred većim brojem navijača.

"Vrlo je lep osećaj kad ima malo više ljudi na tribinama, kad se stalno čuje navijanje. Kad sam na terenu, mene ne zanima protiv koga igramo, uvek treba da dam maksimum i da pokušam da doprinesem mom timu da pobedi. Mnogo bi nam značilo da to bude već u nedelju, posebno nama mlađim igračima".



tagovi

Uroš DrezgićČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara