Bibars Natho u duelu sa AEK-om (©Starsport)
Bibars Natho u duelu sa AEK-om (©Starsport)

Partizan na žrebu: Osveta Kipranima idealan epilog, Lacio najgori scenario

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.11.22. | 08:44

Čekamo 14 sati...

Izbacili su Keln, mada ostaje žal što nisu grupnu fazu završili na prvom mestu, ispred Nice, i tako preskočili baraž sa neugodnim rivalima koji su se u Ligu konferencije spustili iz Lige Evrope. Ipak, daleko od toga da na današnjem žrebu od 14 sati Partizan neće moći da se nada dobrom ishodu.

Prvenstveno se tu misli na kiparski AEK iz Larnake, koji je crno-bele izbacio u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, ali taj Partizan Ilije Stolice i ovaj sada pod vođstvom Gordana Petrića nisu ista dimenzija. I veruje se da bi AEK bio verovatno idealan epilog žreba u Nionu, mada Kiprane ne treba potceniti, jer su u grupi bili ispred kijevskog Dinama, dok nisu mogli da se nose sa Fenerbahčeom i Renom.

Izabrane vesti

Najgori scenario svakako bi bio Lacio, jer ipak je to član Serije A i bez obzira na to što Italijani nisu uvek zainteresovani za slabija evropska takmičenja nemojmo zaboraviti da je baš Roma prošle sezone podigla pehar Lige konferencije. Uostalom, igrača kakav je Sergej Milinković Savić – da pomenemo samo njega – nemaju ni mnogo bolji timovi od Partizana. Međutim, Lacijali su platili ceh lošim igrama na gostovanjima i u čudesnoj Grupi F – u kojoj su svi završili sa osam bodova – ispali na osnovu gore gol razlike od one koju su ostvarili Fajenord i Midtjiland. Iza je ostao samo Šturm,

Zanimljiv bi bio i dvomeč sa Trabzonom, jer je šampion Turske u grupnoj fazi Lige Evrope igrao sa Crvenom zvezdom, kod kuće dobio, u Beogradu izgubio, pa bi se ishod tih utakmica svakako komentarisao i kroz paralele o učinku večitih protiv kluba sa obale Crnog mora. Ozbiljan individualan kvalitet, polako rastu i kao kolektiv.

Što se tiče ostalih, sve je tu negde u 10-15 odsto razlike uz ipak nemale razlike. Karabag je recimo ove sezone otresao i Nant i Olimpijakos sa 3:0, ali nije mogao do drugog mesta u grupi Lige Evrope, Braga je bila treća u konkurenciji imenjaka Uniona iz Belgije i Uniona iz Brisela, a svi redom su se igrali sa Malmeom. Ludogorec je grupnu fazu otvorio pobedom nad Romom, ali nije mogao preko Vučice i nedodirljivog Betisa. Šta tek da kažu Bode, koga je žreb u grupnoj fazi spojio Arsenalom i PSV-om, ili Šerif, ukršten sa Mančester junajtedom i Real Sosijedadom? Ni bod u te četiri utakmice za Moldavce.

AEK je tu ipak najbolja solucija, Ludogorec ili Šerif čini se za nijansu bolje solucije od drugih.

TIMOVI NA ŽREBU

Drugoplasirani timovi Lige konferencije: Anderleht (Belgija), Bazel (Švajcarska), Kluž (Rumunija), Dnjipro-1 (Ukrajina), Fjorentina (Italija), Gent (Belgija), Leh (Poljska), Partizan (Srbija);

Trećeplasirani timovi Lige Evrope: AEK Larnaka (Kipar), Bode Glimt (Norveška), Braga (Portugalija), Lacio (Italija), Karabag (Azerbejdžan), Šerif (Moldavija) , Trabzon (Turska).

Prve utakmice igraće se 16. februara, a revanši su na programu 23. istog meseca. Pobednici idu u osminu finala Lige Evrope – žreb će se održati 24. februara – poraženi završavaju takmičenje na međunarodnoj sceni za ovu sezonu.


tagovi

FK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara