Milošević u razgovoru sa Pešukićem, tu su još lekar Malićević i štoper Vujačić © Star sport
Milošević u razgovoru sa Pešukićem, tu su još lekar Malićević i štoper Vujačić © Star sport

Partizan nema korist od zajmova

Vreme čitanja: 4min | čet. 21.05.20. | 17:34

Skoro je izvesno da se niko od fudbalera koji su trenutno na kaljenju neće vraćati trajno u Humsku

Darko Brašanac i Sejduba Suma. Za 14 sezona Superlige Srbije samo njih dvojica „preživela“ su pozajmice i po povratku značajno doprineli rezultatima Partizana. Svi ostali, koje su crno-beli slali na kaljenje, nudili im sigurne minute, zastali su na poslednjem stepeniku, taman kad je trebalo da proigraju u povratničkoj sezoni. Teško da će se slika promeniti ovog leta, jer prema nagoveštajima sa Topčiderskog brda osvajač Kupa Srbije ne planira da ukaže šansu momcima poslatim na privremeni rad.

Delom, zato što su popunjeni na određenim pozicijama, delom usled procene da se u manjim sredinama nisu razvili shodno očekivanjima, pa će tako primeri Brašanaca (dokazanog tokom boravka u Smederevu) i Sume (procvetalog po povratku iz Izraela) ostati usamljeni. Zasad.

Izabrane vesti

Posledično tome, u Paritizanu će tokom narednih sedmica, uporedno za takmičarskim izazovima – završnim kolima prvenstva i napadu na još jedan pehar kupa – morati da se pozabave statusom fudbalera pod ugovorom, bez realne šanse da se zadrže u klubu u osvit narednog takmičarskog ciklusa.

Počev od Nemanje Nikolića, koga je Savo Milošević precrtao po okončanju minule sezone i izvesno mu neće dati još jednu šansu. Iskusni napadač pokušao je da oživi karijeru u dresu Vojvodine, ali mu u Novom Sadu nije išlo, zimus je napravio dodatni korak nazad, vratio se u sredinu gde je pružao najbolji fudbal u Superligi, počeo da daje golove, da bi ga onda nagla stanka u prvenstvu usporila taman kad je uhvatio zalet. Nikolić praktično ovog leta igra za sebe, za što bolju budućnost, jer je izvesno da ga Partizan ne planira u projekciji tima, pa ostaje samo da se vidi da li može da nađe inostrani angažman ili eventualno ostane trajno u Subotici. Pogotovo ako se zna da su crno-beli zimus otkupili od Rome Umara Sadika, doveli iz Vojvodine Bojana Matića, a plan im je da u novoj sezoni šansu iz prikrajka vreba talentovani Nikola Štulić.

Saznanje da će izdanak omladinske škole krenuti na pripreme sugeriše i da je skučen prostor i Petru Gigiću. Mladi centarfor se u januaru vratio u Šabac odakle je stigao prošlog leta, igrao na poslednje četiri utakmice Mačve pre nego što je prvenstvo prekinuto, mada je teško očekivati da će biti deo ekspedicije koja se početkom jula seli na Zlatibor. Uz ogradu, moguć je scenario po kome bi prošao pripreme sa Partizanom, ali ga struka još ne tretira kao ozbiljnog faktora za takmičarske mečeve, zbog čega realnije deluje da se ili još jednom otisne na pozajmicu ili individualnim radom u klubu pokuša da poboljša karakteristike i spremi se veću minutažu od naredne zime.

Nemanja Nikolić © Star sportNemanja Nikolić © Star sport

Od svih fudbalera Partizana na pozajmici najredovniji na terenu je Luka Cucin. Talentovani bek odigrao je svih šest utakmica za Inđiju – svaku pod 90 minuta – ali njegova mana je činjenica da za konkurenta ima Nemanju Miletića, suverenog uz desnu aut liniju. Kako je A reprezentativac Srbije pred potpisom novog ugovora i izvesno će ostati u Humskoj, jasno je da ga Milošević vidi kao prvi izbor za narednu sezonu. U nekim jesenjim mečevima Miletićeva alternativa bio je Aleksandar Lutovac, što opet navodi na zaključak da Cucinov povratak, makar i kao rezerve, nije baš izvodljiv i nagoveštava promenu sredine.

Crno-beli nastavljalju sezonu 30. maja utakmicom protiv Mladosti iz Lučana, kvota da će pobediti tako što će voditi i na poluvremenu, a da će pasti najmanje četiri gola je 2,90

Isto važi i za još jednog desnog beka, Perišu Pešukića, vraćenog Budućnosti iz Podgorice, ovoga puta u vidu zajma. Naročito ukoliko se desi da crno-beli potraže podršku Miletiću ili u ligi (dopada im se Aranđel Stojković iz Vojvodine) ili iz inostranstva (Nikola Boranijašević iz Lozane).

Golman Marko Jovičić, koji se pre skoro godinu i po dana otisnuo u malteški Hibernijans, izvesno neće dobiti još jednu priliku da se dokaže. Kako zbog činjenice da je Vladimir Stojković i dalje No1 među stativama, tako i usled najave da će novi ugovor dobiti njegova rezerva, Nemanja Stevanović. Pride, Jovičiću u decembru ističe saradnja sa crno-belim.

Savo Milošević na treninzima, u ovom trenutku, ima 26 fudbalera, računajući Denisa Stojkovića za koga se očekuje da postane prvo letnje pojačanje, ali i Strahinju Pavlovića, s tim da 19-godišnji štoper po okončanju sezone definitivno odlazi u Monako. Na početku priprema broj će svakako biti veći, jer su Nikolić, Gigić, Cucin, Pešukić i Jovičić u obavezi da se jave klubu kako bi im se rešio status. Slično važi i za omladince od kojih su neki igrali za Teleoptik, pa se tek čeka odluka u vezi Miljana Momčilovića, Slobodana Stanojlovića, Ivana Milosavljevića, Nikole Čolića, Nemanje Jovića, Sava Arambašića i Uroša Kneževića.

Valja imati na umu i da Partizan u nekoj formi drži na oku igrače poput Jovana Nišića (Voždovac), Strahinje Bošnjaka (Kolubara), Bojana Balaža (TSC), svi su otišli bez obeštećenja u zamenu za procente, s tim da je u ugovorima klauzula po kojoj crno-beli imaju pravo preče kupovine ukoliko procene da im je u nekom trenutku potreban. Samo što zasad takvih najava iz Humske 1 nema.



tagovi

FK PartizanSavo MiloševićPetar GigićNemanja NikolićLuka CucinMarko Jovičić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara