(Star sport)
(Star sport)

Partizan planira da ojača bekovsku liniju: Prvi zadatak je povratak Uroševića

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.05.24. | 10:54

Crno-beli pokušavaju da se dogovore sa Kipranima

Odbrana je šuplja i potreban je neko ko će zapušiti rupe. Još ako zna prilike u klubu, tim bolje. Baš takav je Slobodan Urošević koga su čelnici Partizana pikirali kao prvu opciju u predstojećem prelaznom roku u kome će akcenat biti jačanje defanzivne linije kako se ne bi opet desilo da ekipa završi prvenstvo sa skoro 50 kapitulacija.

Iako je pre samo godinu dana napustio Humsku i otisnuo se na Kipar, postoje velike šanse da se popularni Čaki vrati na Topčidersko brdo i bude oslonac tima, počev već od kvalifikacija za Ligu šampiona. Crno-beli su shvatili da sa Nikolom Antićem na toj poziciji nisu dobili sve šta su očekivali i zato žele drugačiji profil igrača, sigurnijeg u odbrani i odlučili su da ga potraže na Mediteranu.

Izabrane vesti

Sam Urošević je, prema saznanjima Mozzart Sporta, inicijalno voljan da se vrati, međutim, preostaje teži deo posla. Podrazumeva dogovor sa čelnicima Arisa iz Limasola oko obeštećenja. Na prvi pogled ni to ne bi trebalo da bude mukotrpna misija, jer levi bek ulazi u drugu, poslednju godinu ugovora, a i činjenica da Partizan nije insistirao na velikom transferu prošlog leta (200.000 evra) mogla bi da odobrovolji Kiprane. No, sa Partizanom i novcem se nikad ne zna... Čas kuka kako ga nema, čas izdvoji oko 4.000.000 evra za pojačanja u minula dva prelazna roka i ispuni sve želje Igoru Duljaju.

Ako bi se posao realizovao i Slobodan Urošević vratio među crno-bele, stručni štab bi dobio ono što je Albert Nađ okarakterisao kao jedan od krucijalnih problema. Čvrstinu. Nje nije bilo tokom cele sezone. Iako je u poslednjoj sezoni pre odlaska Urošević bio učinkovit u napadu, najviše je ostao upamćen po doprinosu u odbrani, odnosno utisku da se malo koji krilni fudbaler pored njega naigrao.

Čak je u međuvremenu počeo da dejstvuje i kao – štoper! To se dešavalo ove sezone na Arisovim utakmicama grupne faze Lige Evrope, kao i mečevima kiparskog šampionata. No, u Partizanu bi bio prevashodno levi bek.

Ionako klub planira da dovede čvršće fudbalere na obe bočne pozicije u odbrani, te će opredeljenje tokom leta biti na momcima kojima je defanziva u prvom planu i koji neće dozvoljavati rivali da se šetaju ispred ili u kaznenom prostoru. A Urošević je takav. Uostalom, njegovih 200 utakmica u crno-belom nagoveštaju stabilnost.


tagovi

Slobodan UroševićFK PartizanMozzart Bet SuperligaAris Limasol

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara